Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
6°C
JUTRI
26°C
8°C
Oceni objavo

Prostovoljni šoferji - naši ljudje z velikim srcem

 Ali veste, da so v naši občini ljudje, ki vsakodnevno skrbijo za druge in dobršen del svojega prostega časa razdajajo drugim? To so preprosti ljudje, ki med nami živijo skromno in neopazno, to so ljudje z izredno velikim srcem in občutkom za soljudi, to so prostovoljci,   šoferke in šoferji, ki  delujejo v okviru »Prostoferja«.
 
Prostofer je namenjen vsem tistim starejšim, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo nižje mesečne dohodke, pa tudi slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. Občankam in občanom se tako omogoča lažjo dostopnost do zdravniške oskrbe, brezplačne prevoze do javnih ustanov, trgovinskih centrov ipd.


Brezplačni prostoferski prevoz starejšim omogoča:
  • večjo mobilnost in socialno vključenost,
  • medsebojno povezovanje in pomoč,
  • boljšo kvaliteto življenja v tretjem življenjskem obdobju,
  • čim dlje lahko ostanejo doma (čim kasnejši odhod v dom za ostarele).


Kako projekt deluje?

V klicnem centru Zlata Mreža bodo zabeležili vaš klic in obvestili prostovoljnega voznika; ta vas bo na dan prevoza prišel iskat na dom in vas odpeljal na želeno lokacijo. Tam vas bo počakal, da vse opravite, nato pa odpeljal nazaj domov. Včasih prevozi potekajo na povsem drug konec Slovenije, ki tem ljudem vzame ves dan, in od njih, ker tudi niso več tako mladi, zahtevajo pogum in iznajdljivost, ko se spustijo v gost promet znotraj največjih mest. Vse to lažje premagujejo z zavestjo, da opravljajo res plemenito delo.

Prostovoljnih šoferjev je trenutno 10, seveda pa se lahko še vedno vsakdo, ki ima vozniški izpit in je pripravljen deliti del svojega prostega časa, vključi v mrežo prostoferjev.

Kdor potrebuje prevoz, lahko pokliče na brezplačno telefonsko številko 080 10 10 in si naroči prevoz. Pokličite vsaj dva dni pred željenim prevozom.

V imenu občank in občanov Občine Mokronog-Trebelno, ki so že bili deležni te storitve in vseh tistih, ki jo bodo še potrebovali, in tudi v svojem imenu, se vam, šoferke in šoferji Prostoferja, iz srca zahvaljujem. Pravijo, da je hvaležnost spev, ki bi ga radi slišali, ko drugemu poje srce!

Srečno vožnjo še naprej!

mag. Franc Glušič, župan

Oglejte si tudi