Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

Dolenjski debitant ob bok največjemu dogodku v Evropi

Novo mesto bo letos prvič gostilo nov festival z imenom Vikend pozitive. Za organizacijo dogodka so moči združili v Društvu novomeških študentov,  društvu Stara čolnarna in Plesnem studiu Novo mesto. Pripravljajo zanimiv dvodnevni program, ki bo v petek in soboto razdeljen na dve prizorišči.

 

Ob poplavi malih festivalov v poletnem času seveda to ni nič takšnega, a vendar ima Vikend pozitive že prvo leto povezavo z Donauinselfest festivalom iz sosednjega Dunaja, ki velja za največji dogodek na prostem v Evropi. Donauinselfest je dogodek, ki ga na 21 različnih prizoriščih v treh dneh obišče okoli tri milijone obiskovalcev. Festival se tako kot Vikend pozitive odvija v zadnjem vikendu junija.

 

Prvi dan bo imel na dunajskem odru glavno vlogo belgijski glasbenik Milow, ki ga bomo v soboto zvečer lahko prvič slišali tudi v Sloveniji. S svojo novo ploščo Silver linings se bo v soboto, 28. junija predstavil novomeški publiki na drugem dnevu Vikenda pozitive.

 

V Novem mestu pa bo prvi večer oder prevzel mlad francoski DJ Michael Calfan, ki je zadnja leta stalnica največjih festivalov elektronske glasbe po svetu. Kot zanimivost naj omenimo, da bo naslednji dan tudi eden izmed nosilcev programa na že prej omenjenem Donauinselfest-u.

 

Franci Judež, vodja festivala Vikend Pozitive je ob tem povedal: »Za ekipo, ki se je odločila Novemu mestu ter tudi Sloveniji dati novo zgodbo z imenom Vikend pozitive, je programska povezava pohvala, saj imamo program, ki bi si ga želelo vsako evropsko mesto. Upajmo samo, da bo okolje sprejelo festival ter da bomo v Novem mestu na temeljih Vikenda pozitive zapolnili praznino, ki je nastala odkar nimamo več Rock otočca in festivala Cvičkarije.«

Oglejte si tudi