Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
6°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Cvičkova princesa vabi na dobrodelni Cviček v srcu

Po lanskoletnem uspešnem dobrodelnem vinsko-kulinaričnem festivalu Cviček v srcu, ki ga je organizirala 18. cvičkova princesa Anja Mrhar, bo tudi letos Dežela kozolcev prizorišče pestrega dogajanja ob vinski in kulinarični spremljavi z dobrodelno noto.

Cvičkove princese, promotorke Dolenjske, tukajšnih vinogradnikov in vinarjev ter cvička, združuje tudi dobrodelnost. V njihovem enoletnem mandatu so prisotne na številnih dogodkih,  dober glas o dolenjskih turističnih in gastronomskih posebnostih pa vzorno ponašajo širom Slovenije ter ob vsem tem ne pozabijo izpeljati tudi kakšen dobrodelni projekt. In nič drugače ne bo letos.

Aktualna cvičkova princesa Dragica Ribič, ki se je kot organizatorka izkazala že pri prireditvi Dolenjsko martinovanje, napoveduje, da bo petek, 27. aprila, od 18. ure dalje v Deželi kozolcev nadvse pester. »Na vinsko-kulinaričnih stojnicah se bodo s svojo pestro ponudbo predstavljali številni vinarji, vinogradniška društva in gostinci, poskrbljeno bo za pester spremljajoč kulturno-glasbeni program – od Novih spominov, Prve lige, ansambla Azalea, Grom, vokalne skupine Deci do Trebanjskih mažoretk. Vse to pa z enim in jasnim ciljem – podpreti dolenjsko vinogradništvo, tukajšnje vinogradnike in vinarje ter biti obenem še dobrodelen. Celotni izkupiček od prodaje bomo namreč donirali gibalno oviranim 4-letnim dvojčkom Emi in Anžetu iz okolice Trebnjega, ki tedensko opravljata številne terapije in obravnave strokovnjakov,« pojasni Ribičeva in vse že sedaj prijazno vabi, da praznični zadnji aprilski petek preživite v idiličnem ambientu pod kozolci, ki so bili v preteklosti prizorišče druženj ob kmečkih opravilih.

Združimo prejetno druženje in hkrati pomagajmo – skupaj smo močnejši. Torej, 27. aprila 2018, kam? V Deželo kozolcev.

Oglejte si tudi