Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

2. javni poziv za sterilizacijo in kastracijo mačk

Glede na problem, ki ga predstavljajo zapuščene in prostoživeče mačke, Občina Mokronog-Trebelno izvaja preventivni ukrep, in sicer sofinanciranje sterilizacije in kastracije lastniških mačk prebivalcev občine Mokronog-Trebelno.
Sterilizacija in kastracija mačk je bistvenega pomena za omejevanje nekontroliranega razmnoževanja in rojevanja novih mladičev. Na ta način se preprečujejo izbruhi različnih bolezni, ki so lahko škodljive tako živalim kot tudi človeku. Sterilizacija in kastracija dolgoročno izboljšata zdravje in kakovost življenja živali. Preprečevanje rojstev neželenih živali je za lastnike obveza, ki izhaja iz določb 11. člena Zakona za zaščito živali, usmrtitev ali namerna zapustitev živali pa je kazniva!

Na javni poziv se lahko prijavijo lastniki mačk, ki imajo stalno bivališče in tudi dejansko živijo v Občini Mokronog-Trebelno. Posameznemu gospodinjstvu (lastniku) se sofinancira storitev za eno žival. Izbrani izvajalec veterinarskih storitev, ki so predmet razpisa: Veterinarska ambulanta REP, Iztok Rep s.p., Pod Gradom 17, Mokronog.

Več pa v priloženem pozivu in obrazcu.

Oglejte si tudi