Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

10 novih gasilk in gasilcev v GOP Mokronog-Trebelno oz. 22 v GZ Trebnje

Gasilska zveza Trebnje in njeno Poveljstvo je lani po dopustih razpisalo tečaj za operativnega gasilca, ki se je začel oktobra, letos v sredini januarja pa ga je 22 tečajnikov in tečajnic uspešno zaključilo. Zanje so organizatorji tečaja pripravili svečano podelitev listin in čina gasilec pretekli četrtek zvečer v dvorani PGD Trebnje. 

Svečanega dogodka so se poleg 22 novih operativnih gasilcev in gasilk iz 12 od 28 prostovoljnih gasilskih društev trebanjske gasilske zveze udeležili tudi poveljnik Gasilske regije Dolenjska Martin Lužar, poveljnik in predsednik zveze organizatorice dogodka, Janez Uhan (tudi vodja tečaja) in Peter Jarc, poveljniki in predsedniki društev ter župan Občine Mokronog-Trebelno mag. Franc Glušič, ki je prisotne pozdravil in nagovoril tudi v imenu prisotne podžupanje Občine Šentrupert in podžupana Občine Mirna ter v imenu odsotne županje Občine Trebnje.

Tečaj je obsegal 149 ur, od tega 57 ur predavanj teorije, ki so potekala v dvorani PGD Trebnje in 92 ur praktičnih vaj pred gasilskim domom v Trebnjem. Zaključku predavanj je sledilo pisno preverjanje znanja iz teoretičnih predmetov. Pozitivne ocene iz teoretičnih predmetov in uspešno opravljene praktične vaje, so bile pogoj za pristop k zaključnemu izpitu iz teorije, ki je potekal 14. januarja letos ob prisotnosti tri članske komisije: Janez Uhan in Lovro Hren ter predsednik komisije Marjan Kirič, ki ga je določila Gasilska zveza Slovenije.

Naslednji dan dopoldan pa je pred gasilskim domom v Trebnjem potekal še zaključni praktični izpit z istima članoma komisije in drugim predsednikom, Mitjo Jakličem, prav tako določen s strani GZS.

Pogoje za pristop k zaključnemu izpitu je izpolnjevalo 25 tečajnikov, vendar je k izpitu dejansko pristopilo in ga uspešno zaključilo 22 tečajnikov, trije tečajniki pa bodo čakali na priložnost opravljanja zaključnega izpita v kateri drugi zvezi – organizatorici takega tečaja oz. na ponovno priložnost v matični zvezi ob novi organizaciji tečaja.

S tem tečajem je GZ Trebnje bogatejša za 22 novih operativnih gasilcev in gasilk, kakor tudi njena društva: po enega novega operativnega gasilca oz. gasilko imajo tako v PGD Mirna, Ponikve, Šentrupert, Ševnica in Trebnje, dva operativna gasilca v PGD Občine, Volčje Njive in Vrhtrebnje, tri nove operativne gasilce imajo v PGD Mokronog - Enej Kos ter Benjamin in Manca Miklavčič,  in PGD Velika Strmica - Kristjan Eržen ter Matic in Petra Tramte, v PGD Trebelno pa 4 nove gasilce - Maja Grlica, Denis Kafol, Žiga Sinur in Simon Slak.

Razveseljivo je tudi dejstvo, da je med 22 novimi gasilci kar 9 gasilk: GPO Mirna -  PGD Mirna, Ševnica in Volčje Njive, GPO Mokronog-Trebelno – PGD Mokronog, Trebelno in Velika Strmica ter GPO Trebnje – PGD Občine, Ponikve in Vrhtrebnje.

Novim nosilcem in nosilkam čina gasilec iskrene čestitke in hvala za čas in trud ter srečno pri opravljanju gasilske službe.

                                                                                                                                         Gasilska zveza Trebnje

Oglejte si tudi