Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Prostofer

V mesecu marcu 2021 bo v Občini Mokronog-Trebelno zaživel projekt "Prostofer".

Prostofer je projekt zavoda Zlata mreža, h kateremu je pristopila tudi Občina Mokronog-Trebelno v sodelovanju z Društvom upokojencev Mokronog-Trebelno. Z brezplačnimi prevozi bomo povečali mobilnost in socialno vključenost starejših in invalidov ter jim tako omogočili dostopnost do zdravniške oskrbe, trgovskih centrov in javnih ustanov.
Prevozi so namenjeni vsem tistim starejšim občanom nad 65 let, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov oziroma prijateljev, da bi poskrbeli za prevoze in so v socialno šibkem položaju.
Prevoze bodo opravljali prostovoljci, ki sodelujejo z Društvom upokojencev Mokronog-Trebelno. Občina Mokronog-Trebelno zagotavlja vozilo Škoda fabia rdeče barve, katerega boste prepoznali po napisu  »PROSTOFER.«
Pokličite na brezplačno številko 080 10 10 najmanj 2 dni pred željenim prevozom. Številka bo aktivna od 2.3.2021 dalje, ko bo potekalo tudi izobraževanje za prostovoljce šoferje.V komunikacijskem centru bodo zabeležili vaše podatke in lokacijo prevoza. Po najavi prevoza klicni center obvesti prostovoljnega voznika o prevozu in to sporoči uporabniku, za katerega se opravi prevoz. 
Klicni center je na voljo za rezervacije prevozov vsak delovnik med 8.00 in 18.00 uro. Vozniki prostovoljci bodo prevoze opravljali od ponedeljka do petka med 8.00 in 16.00 uro, izjemoma pa se lahko dnevi in ure tudi prilagodijo potrebam.

Dokumenti, priloge:

Oglejte si tudi