Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Pesem Pomladne ladje v Mokronogu

V petek popoldan je varno pristala Pomladna ladja s preko  330 mladimi pevci na krovu, njihovimi zborovodkinjami in korepetitorji.

V dvorani Upravno-kulturnega središča Mokronog se je tako ob 17. uri začela Območna revija otroških in mladinskih pevskih zborov, na kateri je sodelovalo  6 otroških in 4 mladinski pevski zbori osnovnih in podružničnih šol Temeniške in Mirnske doline.

Prijetno izbrani programi, lepo urejeni mladi pevci, so na mokronoškem odru ubrano in veselo prepevali ob dirigiranju njihovih zborovodij, ki so jih v tej sezoni pripravljali med drugim tu za ta nastop.

Uvodoma je moderatorka koncerta revije, Polonca Bartolj, k besedi povabila župana Antona Mavra, ki je prijazno nagovoril nastopajoče in obiskovalce. Celotni koncert je strokovno spremljala gospa Sonja Kasesnik, nekdanja Trebanjka, ki je po zaključku revije opravila pogovor z zborovodkinjami. Pohvalila je številčnost pevcev v zboru, kar je še posebno razveseljivo, da sta tudi v našem prostoru prisotna skrb za petje in ohranjanje ljudske pesmi.

Zborovodkinja Manca Černe je za Pomladno ladjo pripravila učence na OŠ Veliki Gaber in na reviji nastopila z otroškim in mladinskim pevskim zborom. Z otroškim in mladinskim zborom so se na letošnji Pomladni ladji predstavile Margareta Megi Vidmar iz OŠ Mirna,   Jelka Gregorčič Pintar z Osnovne šole Mokronog in Nataša Dragar iz OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert. Z otroškim zborom sta na reviji sodelovali tudi Bojana Kastigar iz Podružnične šole Dobrnič in Ivica Kocjan Anderlič iz Podružnične šole Trebelno.  Zobre sta na klavirju spremljala Ana Češnjevar in Damjan Brcar.

Vsem nastopajočim, njihovim zborovodkinjam in korepetitorjem gre zahvala za zavzeto in vztrajno delo, kar spoštujejo in cenijo tudi njihovi ravnatelji, in jih podpirajo pri njihovem delu. Zahvala velja tudi občinam Temeniške in Mirnske doline in JSKD, ki finančno podpirajo veliki glasbeni dogodek naše doline, Glasbeni šoli Trebnje in vodstvu Osnovne šole Mokronog, ki je mlade pevce sprejela v svoje prostore, da so se pripravili za nastop v dvorani Upravno-kulturnega središče Mokronog ter vsem, ki so kakorkoli pripomogli k uspešni izvedbi pevskega dogodka.

 

                                                                                                                       JSKD Območna izpostava Trebnje

 

Oglejte si tudi