Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
4°C
JUTRI
15°C
3°C
Oceni objavo

FOTO: Ustvarjalo je 20 ljubiteljskih slikarjev

V okviru tradicionalne prireditve Kresna noč je tudi letos, že petič zapored v občini Mokronog-Trebelno potekal slikarski ex tempore, katerega glavni namen je na slikarska platna ujeti kulturne, zgodovinske, krajinske in etnološke motive te mlade in majhne, a slikovite občine. Pobudnici slikarskega srečanja, vsestranski kulturni delavki in likovni pedagoginji Ani Cajnko se je letos kot mentor pridružil še Brane Praznik, predsednik Likovnega društva Trebnje in prav tako vsestranski kulturnik. 

Letos so slikarsko srečanje gosti na Izletniški kmetiji Lamovšek v Mirni vasi pri Trebelnem, kjer se je prvo junijsko nedeljo zbralo 20 ljubiteljskih slikark in slikarjev. Ustvarjali so: Vesna Barbo, Joži Brulc, Renata Bukovec Kokalj, Pavla Černigoj, Darja Gregorčič Bernik, Branka Hauptman, Boža Jambrek, Milica Korošec, Binca Lomšek, Vera Lukšič, Zvonka Pacek, Jože Potokar Cvrčko, Dušanka Prah, Genka Rižnar, Jelka Predovič, Jože Šterk, Metoda Turk, Veronika Vidrih, Tomo Vojnović in Smiljan Zajc. Ustvarjalno nedeljo so v Mirni vasi zaokrožili s kulturnim programom, ki so ga sooblikovale mažorete Mažoretnega društva Trebelno, ŽePZ Zimzelen z Mirne z zborovodjo Stanetom Pečkom, harmonikaša Grega Papež in Benjamin Hudoklin ter Barica Kraljevski, ki je poskrbela za humor, zbrane pa je pozdravil tudi župan Občine Mokronog-Trebelno Anton Maver. 

Oddana dela bo zdaj ocenila še tričlanska komisija, nato pa bodo dela na ogled v avli Upravno-kulturnega središča Mokronog, in sicer v sredo in četrtek, 19. in 20. junija, od 17. do 19. ure ter v petek, 21. junija od 15. do 17. ure. V petek, 21. junija pa bodo ob 17. uri razglasili še najboljša dela. Podelili bodo tri plakete – zlatega, srebrnega in bronastega kresnička – ter nagrado za najboljše delo ¬– bon v vrednosti 150 evrov, ki ga podarja občina Mokronog-Trebelno.

Letošnje slikarsko srečanje sta pripravili Zveza kulturnih društev Trebnje in Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Trebnje v sodelovanju z Občino Mokronog-Trebelno in Turističnim društvom Mokronog ter ob pomoči Izletniške kmetije Lamovšek.

Besedilo in foto: JSKD OI Trebnje

Oglejte si tudi