Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
6°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Semanji dan v Stični

V Stični so lani po pol stoletja uspešno obudili 700-letno tradicijo semanjih dni. Zaradi velikega zanimanja in številnih obiskovalcev so se odločili, da sejem organizirajo tudi letos. Na dogodku v okolici samostana Stična, v nedeljo, 20. maja med 11.00 - 17.00, bo poudarek na domačih in umetnostnih obrteh, prav tako pa bo na svoj račun prišlo tudi spodbujanje današnjega podjetništva. Semanji dan naj bi povezal kraj in okoliš, saj želijo organizatorji prikazati javnosti, kdo in kaj ustvarja in ohranja tradicionalne veščine ter spodbuja podjetništvo in različne nove ideje. 

Letošnji program bo izjemno pester. Obiskovalci si bodo med drugim lahko ogledali in obiskali številne delavnice, predstavitve domačih in umetnostnih obrti in predstavitve lokalnih društev. Za otroke je poskrbljeno s pravljicami pod krošnjami in otroškimi delavnicami, pripravili smo tudi zanimiv zabavni program in pravi Stiški nedeljski golaž. Letošnja posebnost sejma je zbiranje nagradnih žigov v album, ki  lahko obiskovalcu zagotovi eno od več kot 200 nagrad. 

Organizatorji želijo s sejmom ob Stiškem potoku obuditi t. i. sejem exaudi, za organizacijo katerega je stiški samostan pravico dobil že v 13. stoletju in je potekal na portno oziroma šesto nedeljo po veliki noči. 

Več o dogajanju na sejmu boste izvedeli tukaj

Oglejte si tudi