Mislinja

DANES
24°C
5°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Prvi Koroški derbi dobili odbojkarji Fužinarja

V soboto, 23. oktobra, je v Centru za zdravje in šport, Mislinja pred 300 gledalci potekal koroški derbi 4.kroga 1B. državne odbojkarske lige moški med ekipama Korvolley Mislinja in FužinarSijMetalRavne.

Začetek derbija v Mislinjski dvorani so zelo odločno začeli gostje iz Raven saj so že takoj na začetku po dveh zaporednih blokih Mihe Finka in asom Jureta Kasnika povedli za štiri točke (0:4). Tudi v nadaljevanju niza so bili gostje iz Raven prepričljivejši saj so po uspešnem varanju Jureta Kasnika vodili že za pet točk pri izidu (7:12). Odbojkarji Fužinarja so v nadaljevanju niza nadzorovali potek igre in razliko petih do šestih točk (14:20) domačim odbojkarjem niso dovolili presenečenja, ko je domači trener Urban Oder posegel po prvem polminutnem odmoru. V nadaljevanju so gostje iz Raven na krilih njihovega napadalca Emirja Makaša prvi niz uspešno pripeljali do konca saj je omenjeni igralec z uspešnim napadom in tremi zaporednimi asi gostom priigral vodstvo 0:1 v nizih (16:25).

Drugi niz se je pričel  precej izenačeno (6:6). Z začetnim udarcem je neposredno točko za (8:6) dosegel Žan Jamnikar, že v eni izmed naslednjih uspešnih akcij v napadu in neposrednim blokom poskrbel domači kapetan David Čuk (10:7), ko je gostujoči trener Bogdan Veličković zahteval prvi polminutni odmor. Ravenski odbojkarji so v nadaljevanju zaigrali bolje tako v napadu kot v obrambi saj so po uspešnem napadu Emirja Makaša izid izenačili na (11:11). Enakovreden boj, ki se je nadaljeval vse do 17 točke, ko je bil rezultat izenačen so prekinili gostje iz Raven, saj so po napaki Mislinjskih odbojkarjev in uspešnem bloku Vida Ranca in asom Matevža Pušnika povedli za tri točke (17:20). Zaključek niza je tako kot prvi pripadel gostom saj jih zamenjava organizatorja na domači strani ni zmedla. Niz je po tretji zaključni žogi z uspešnim napadom zaključil Žiga Mori (21:25).

Začetek tretjega niza so tako kot prva dva bolje začeli odbojkarji Fužinarja saj so že takoj na začetku povedli za tri točke (2:5) vendar so domači odbojkarji v nadaljevanju prikazali bolj zbrano igro tako v obrambi kot v napadu in po uspešnem napadu Davida Čuka uspeli rezultat pri šesti točki izenačiti (6:6).  Vse do 11 točke smo v polni Mislinjski dvorani gledali izenačen boj nato pa so gostje predvsem po zaslugi močnih začetnih udarcev Emirja Makaša pobegnili za tri točke (10:14), kar je bil razlog za prvi odmor domačega trenerja Urbana Odra. Domači fantje so tik pred končnico le zaigrali bolje saj so z uspešnim blokom Bineta Odra pri rezultatu 15:15 izid izenačili, kar pa je bil razlog za odmor gostov iz Raven. Razigrani Žan Jamikar je poleg učinkovitega napada v tretjem nizu dodal še as za vodstvo domačih za tri točke (20:17) in trener gostov Bogdan Veličković je začutil, da se niz lomi, zato je vzel pol minute odmora. V končnici tretjega niza so naši fantje vodili za tri točke, prav tako pa prve zaključne žoge pri rezultatu 24:21 niso uspeli izkoristiti. Ravenčani tudi naprej niso popuščali, polovili so medle napade Mislinjčanov in si z uspešnim napadom Davida Ranca zagotovili izenačenje na (24:24). To je bila napoved napetega zaključka tretjega niza. V dramatični končnici vse do 36 točke smo v Mislinjski dvorani spremljali izenačen dvoboj. Bolj mirno roko pa so v končnici imeli gostje, ki so niz osvojili s (36:38) ter tekmo dobili z rezultatom 0:3 v nizih.

Oglejte si tudi