DANES
24°C
9°C
JUTRI
21°C
14°C
Oceni objavo

PLANINSKI TABOR PLANINSKEGA KROŽKA OŠ MISLINJA

V petek, 5. aprila 2024, smo se skupaj s šolarji podali na pohod v Završe, kjer smo imeli pripravljen planinski tabor. Vreme je bilo primerno za hojo. Hodili smo po gozdnih poteh Črepiča in Fričevega vrha, proti šoli v Završah pa še po asfaltu. Prijetno utrujeni smo prispeli do šole, kjer nas je čakala vodnica Nika, ki je imela že vse pripravljeno za orientacijski pohod.

Pred pohodom smo odložili odvečne stvari in se razdelili v skupine. Vsaka skupina je pri Niki dobila navodila in oborožena z njimi krenila na pot. Vse skupine so orientacijski pohod uspešno opravile.

Po pohodu nas je že čakala zaslužena pica, ki se je zelo prilegla po napornem dnevu. Čas pred spanjem smo izkoristili še za aktivnosti na igrišču.

Naslednje jutro so nas obiskali slovenjgraški člani Gorske reševalne službe Maribor, ki so nam najprej pokazali opremo, ki jo uporabljajo pri reševanju. Ena bolj zanimivih stvari je bil vsekakor dron. Drugi člani so medtem v gozdu postavili zip lajn, ki se je razprostiral od enega do drugega drevesa in po katerem smo se po prikazu opreme z velikim veseljem spuščali. Bilo je zelo zanimivo, čeprav smo bili malo popraskani od vej.

1/20




















Čas je hitro minil in bližalo se je slovo, a pred odhodom smo v okviru občinske akcije Očistimo občino počistili še okolico šole.

Prehitro sta minila dva dneva, ki sta bila polna doživetij, veselja in smeha. Poslovili smo se z željo, da se čimprej ponovno srečamo.

 

Mentorica: Klavdija Križovnik

Vodnica: Tretjak Anka

               Kotnik Nika

               Člani GRS Maribor, enota Slovenj Gradec

Oglejte si tudi