Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
7°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

Ob zaključku šolskega projekta Gasilstvo v Mirni Peči

V četrtek, 26. 5. 2016, je v avli naše šole potekala prireditev ob zaključku letošnjega šolskega projekta z naslovom Gasilstvo v Mirni Peči. Na prireditvi so bili prisotni tudi mirnopeški župan, gospod Andrej Kastelic, in predstavniki mirnopeških prostovoljnih gasilskih društev Mirna Peč, Hmeljčič, Globodol in Jablan.

Prireditev se je nekoliko razlikovala od običajnih, saj se je začela ob zvokih gasilske sirene. Ravnatelj Danijel Brezovar je v uvodnem govoru pozdravil vse navzoče, sledila pa sta govora gospoda župana in gospoda Marjana Janklja, namestnika poveljnika Občinskega gasilskega poveljstva Mirna Peči. Kulturni program so popestrili prvošolci s plesno točko na pesem o gasilcu Samu in z opisi o gasilcih ter posamezni učenci z deklamacijami svojih gasilskih pesmi. S pevskim nastopom so se predstavili šestošolci, slišali pa smo tudi pesem, ki jo je na Glasbeni olimpijadi uglasbila devetošolka Ema Parkelj. Izvedeli smo tudi, kakšni so prapori prostovoljnih gasilskih društev in ob katerih priložnostih se uporabljajo.

V okviru prireditve so se nam pridružile tudi članice PGD Hmeljčič, ki so prikazale spajanje sesalnega voda – vajo, v kateri so člani njihovega društva državni prvaki.

Po končani prireditvi sta sledila še ogled razstave in pogostitev, ki so jo pripravile kuharice in člani kuharskega krožka. Prijetno popoldne, ki smo ga preživeli v družbi gasilcev, smo tako lahko le še zaključili z vsem dobro znanim gasilskim pozdravom: Na pomoč!

 

Nina Rozman, članica novinarskega krožka OŠ Toneta Pavčka

Oglejte si tudi