Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
6°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Očistimo Mirno Peč

Obveščamo vas, da v društvu Ekologi brez meja, v povezovanju z različnimi partnerji, po dveh uspešnih akcijah leta 2010 in 2012 to leto ponovno organiziramo vseslovensko akcijo Očistimo Slovenijo 2018. Tokrat smo se zanjo odločili, ker bo 15. septembra 2018 potekala največja ekološka akcija na planetu World Cleanup Day 2018. Svoje kraje, mesta in obale bodo namreč čistili milijoni ljudi v 150 državah sveta in tudi Slovenija ne sme manjkati.

Poleg pomembnega zavedanja, da vsi pripadamo enemu planetu, se tokratna slovenska akcija razlikuje tudi v tem, da se ne bo osredotočala izključno na samo aktivnost čiščenja divjih odlagališč. V lokalnih skupnostih bodo, skladno z dogovori z lokalnimi koordinatorji in občinami, aktivnosti usmerjene tudi v npr. urejanje zelenic in igrišč, barvanje klop, olepševanje parkov, čiščenje nabrežin potokov in rek itd.

Skrb za zdravo in čisto okolje ne sme in ne more biti več prepuščena zgolj občasnim čistilnim akcijam, zato dajemo tokrat veliko večji poudarek preprečevanju nastajanja odpadkov in ponovni uporabi. Za šole in vrtce pripravljamo predloge izobraževalnih programov na temo preprečevanja nastajanja odpadkov, ki jih bo mogoče izvajati tudi v času po akciji. Vse informacije in gradiva bodo v kratkem dostopna na spletni strani akcije.

Vabimo vas, da se v soboto, 15. septembra 2018, ali v dneh pred tem, priključite dejavnostim v svoji bližnji okolici in aktivno sodelujete. Za lažjo in bolj učinkovito izvedbo (zagotovitev vreč in rokavic) se predhodno povežite z občinskimi Natašo Rupnik, natasa.rupnik@siol.net, (07)3 936 106.

Si lahko ti ta prostovoljec, ki bo pomagal organizirati delo v svojem kraju? Čim prej klikni tukaj in se prijavi.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport podpira tovrstne akcije, saj so zaradi svojega vzgojnega in izobraževalnega potenciala še kako pomembne za celotno skupnost.

Vabimo vas, da se pridružite tudi vi, več informacij o dogodkih, programih in načinih sodelovanja pa je na voljo na spletni strani Očistimo Slovenijo.

Ekologi brez meja

Oglejte si tudi