Logo MojaObčina.si

Mirna Peč

DANES
15°C
0°C
JUTRI
12°C
1°C
Deli
2110

TABOR MLADIH RDEČEGA KRIŽA

 Letos se v Šmarjeških Toplicah odvija že 12. tabor za mlade prostovoljce. Bistvo tabora je razvijanje socialnih veščin, socialnega čuta, medgeneracijsko druženje, spoznavanje novih ljudi, koristno izkoriščanje prostega časa ter pomoč starejšim.


Tabora se je letos udeležilo 17 mladih skupaj s petimi mentoricami. Bivamo na OŠ Šmarjeta, kjer je poskrbljeno za nastanitev in prehrano. V dopoldanskem času opravljamo terensko delo, kar pomeni, da se po skupinah odpravimo do starostnikov v okolici, jim pomagamo pri manjših hišnih opravilih ter se z njimi družimo in pogovarjamo. Pri eni gospe smo pomagali pri zlaganju drv za zimo. Skupno bomo v tem tednu tako obiskali 15 starejših. Vsak dan se odpravimo tudi v bližnji Penzion Sreča, kjer mladi spoznavajo, kako poteka dan tamkajšnjih oskrbovancev, poslušajo njihove življenjske zgodbe, jih pospremijo na krajši sprehod in pomagajo pri hranjenju.

 

V popoldanskem času mentorice organiziramo različne socialne delavnice in aktivnosti (zanimive teme, igre, šport, tematski večeri ...).  Letošnja posebnost je bila ponedeljkova delavnica o kačah, kuščarjih in pajkih na Slovenskem ter popoldansko kopanje v Termah Šmarješke Toplice.

 

Za pomoč pri izvedbi tabora se zahvaljujemo KORK Šmarjeta, KORK Bela cerkev, Termam Šmarješke Toplice, vodstvu in osebju Penziona Sreča, OŠ Šmarjeta ter vsem ostalim, ki nas spodbujate in podpirate v naših aktivnostih.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!