Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
2°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Uspešno leto Konjeniškega društva treh dolin Mirna Peč

V soboto, 20. februarja, smo se člani KDTD Mirna Peč zbrali na občnem zboru, na katerem je predsednik komisije predstavil poročila o delu v letu 2015 ter predlagal načrt za leto 2016.
V preteklem letu smo konec aprila organizirali tradicionalni blagoslov konj in konjenikov v Šentjuriju pri Mirni Peči, ki se ga je udeležilo preko 60 konjenikov in ljubiteljev konj. Udeležili smo se konjeniških iger na Plešivici v organizaciji KD Suha krajna, na katerih so naši člani zastopali naše društvo in dosegli zelo dobre rezultate.

V septembru smo se konjeniki KDTD MP zbrali v Mirni Peči in odjahali na dvodnevno konjenico v Šentjanž. Prvi dan smo šli na Trebelno skozi Mokronog v Šentjanž, kjer nam je društvo rejcev in ljubiteljev konj Šentjanž ponudilo prenočišče na njihovem društvenem kozolcu. Drugi dan pa smo se odpravili po drugi poti čez Trebnje in se vračali domov proti Mirni Peči. Novembra smo dobili vabilo na Martinov blagoslov v Štatenberku.

Za zaključek se je nekaj naših članov udeležilo srečanja konjenikov, ki ga je organiziralo konjeniško društvo Šentrupert v Vinski kleti Frelih v Šentrupertu. Pridobili smo veliko novih prijateljev in posledično tudi veliko število novih članov, ki smo jih zelo veseli, in upamo, da se bomo imeli še naprej tako lepo.

Oglejte si tudi