Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
2°C
PET.
17°C
3°C
Oceni objavo

MoPZ ROŽMARIN POJE TUDI MED VINOGRADNIKI

Na pobudo društva upokojencev Mirna Peč, je bil leta 2002 ustanovljen MoPZ Rožmarin. Že od takrat nas druži lepa pesem in prijateljstvo. Enkrat tedensko imamo vaje, sedaj v stari šoli, do lanskega septembra pa v župnišču. Zelo veseli smo vsakega povabila, in kolikor je le mogoče se tudi odzovemo. Na mesec imamo povprečno eden do dva nastopa.

 

Letos februarja nas je pretresla žalostna novica, da je umrl naš nekdanji pevec Jože Krevs iz Globočdola. Bil je član od vsega začetka ustanovitve zbora. Oktobra 2012 pa je zaradi bolezni prenehal s petjem. Od njega smo se s pesmijo poslovili na pokopališču v Karteljevem. Ostal nam bo vedno v spominu.

 

Tako kot prejšnja leta, se je MoPZ Rožmarin udeležil revije upokojenskih pevskih zborov naše regije. Organizirala ga je pokrajinska zveza društev upokojencev Dolenjske in Bele krajine, v sodelovanju z Društvom upokojencev Novo mesto. Prireditev je potekala, 25. aprila, v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu. Predstavili smo se z dvema pesmima Planinska in Vse mine.

Letos je nastopilo 10 zborov z okoli 250 pevci iz društev upokojencev: Novo mesto, Trebnje, Mirna, Podgorje Stopiče, Straža, Šentrupert, MoPZ Rožmarin iz Mirne Peči, Metlika, Mali Slatnik in Kočevje.

 

Kot predstavniki društva vinogradnikov Mirna peč, smo se z MoPZ Rožmarin predstavili na petem srečanju vinogradniških pevskih zborov Dolenjske. Ta je potekal 10. maja v Trebnjem. Pripravili so ga v okviru 47. tedna cvička, ki bo potekal od 24. do 26. maja v Trebnjem. Prireditev, je skupaj z Zvezo društev vinogradnikov Dolenjske, organiziral Pevski zbor vinogradnikov Čatež pod Zaplazom.  Prepevalo je kar enajst zborov oz. skupin.

 

Pravijo, da z vinom pride pesem do srca. Jaz pa menim, da pesem pride do srca tudi, če je zapeta s srcem, za kar pa se pri našem zboru vedno trudimo.

Oglejte si tudi