Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
4°C
JUTRI
15°C
3°C
Oceni objavo

DU Mirna Peč: Izlet v Verono in Boromejske otoke

V zgodnjem jutru smo se odpravili iz našega kraja proti Ljubljani. Ker se  je med Vrhniko in Logatcem zgodila prometna nesreča, nam je vodič  predlagal, da počakamo kakšno uro  na Barju, da se ovira odstrani in promet normalizira. Po uri čakanja smo se odpravili  proti Trstu, zastoj na cesti pa je bil še vedno prisoten. Ko se je končno promet sprostil, smo  drveli proti italijanski meji, na drugi strani pa nas je čakala zopet ovira in tako smo v koloni počasi  z dvourno zamudo prispeli v Verono,  mesto ki leži ob reki Adiži. Zaradi svoje umetniške in kulturne dediščine, opernih predstav v rimskem amfiteatru ter izpovedi ljubezni pred slavno Julijino hišo in balkonom je mesto zelo obiskano v vsakem letnem času. Mesto ima lepe trge, ki jih obkrožajo renesančne palače, srednjeveške meščanske hiše in razvaline rimskega gledališča. Blizu se nahaja kamniti rimski most, ohranjen vse do danes. Najbolj pa je  oblegan Julijin balkon in pa njen kip pod njim. Po potepanju po Veroni, pa smo se odpeljali našemu cilju naproti, najprej je bilo treba priti do Milana.

Pred Milanom nas je dohitela vremenska  ujma z močnim vetrom. Bil je zares strašen pogled na cestišče. Oh, kaj  bomo še  doživeli in ali bomo sploh prišli do mesteca , kjer smo imeli rezervirano prenočišče? Tik preden smo prispeli do kraja nastanitve, nas je še enkrat doletelo neurje. Končno smo prispeli do hotela, zložili prtljago v recepciji in se odpravili na večerjo, kajti bili smo že zelo pozni.

Naslednji dan pa nas je pričakalo čudovito sončno jutro , brez oblačka. Ravno pravi dan za izlet po  Boromejskem otoku, ki je drugo največje jezero v Italiji.   Boromejske otoke sestavljajo trije otoki: otok Madre, otok Bela in otok Pescatori. Najprej smo se z ladico odpeljali  na otok Madre, ki se ponaša s čudovitimi terasastim vrtom z bujnim rastlinjem. Privoščili smo si sprehod po otoku, z veliko trgovinic s spominki, prijetnih gostiln v senci košatih dreves ter ogromno cvetja v parkih.  Sledil je ogled otoka Bella z botanični vrt, kjer se po  vrtu  sprehajajo prelepi pavi ter druge eksotične živali in si ogledali notranjost Boromejskega gradu. Nazadnje smo se z ladjico odpeljali še na otok z imenom Pescatori (ribiški), ki je edini stalno naseljen. Sprehodili smo se po otoku, obiskali eno od mnogih gostilnic ter nakupili spominke.
Bil je eden izmed naših najlepših izletov.

Fotografije so na voljo tukaj.

Oglejte si tudi