Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
4°C
ČET.
14°C
4°C
Oceni objavo

Spominska slovesnost pri spomeniku in grobišču padlih borcev NOB v Mirni Peči

Na praznični dan spomina na mrtve, prvega novembra,  je v organizaciji Združenja borcev za vrednote NOB NM Krajevne organizacije Mirna peč in Občine Mirna Peč pri spomeniku padlih borcev narodnoosvobodilnega boja na pokopališču v Mirni Peči potekala komemorativna slovesnost.
Zbrani so počastili spomin na vse padle borce za slovensko domovino v drugi svetovni vojni in aktivistov Osvobodilne fronte. Padlim v boju proti okupatorjem so se poklonili s polaganjem venca, ki so ga slovesno poločili župan Občine Mirna Peč Andrej Kastelic ter predstavnika Združenja borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Novo mesto KO Mirna Peč - predsednica Krajevne organizacije Silva Luzar in član Izvršnega odbora Leopold Mihelič.
Slavnostna govornika sta bila podpredsednik ZB KO Mirna Peč in član Izvršnega odbora Karol Zagorc ter mirnopeški župan Andrej Kastelic. Poklonila sta se spominu na padle borce in druge žrtve, ki so svoja življenja izgubili pri obrambi slovenstva in svoje domovine ter opomnila, kako pomembna sta mir in svoboda, ki ju naj ne bi bilo več treba braniti z žrtvami in trpljenjem, prihodnost pa moramo oblikovati  v duhu razumevanja in miru. V spremljajočem kulturnem programu so nastopili kvartet As, učenki OŠ Toneta Pavčka,  KUD Mirna Peč z Bogdanom Krevsom, niti programa pa je povezovala Ljudmila Bajc.

Oglejte si tudi