Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
4°C
JUTRI
25°C
5°C
Oceni objavo

Junija z Brenčači vabljeni na jubilejni pohod in na večer smeha z Gojcem

Brenčaški junij bo znova pester. V sklopu praznika Občine Mirna Peč vas v soboto, 17. junija, prijazno vabimo na 10. pohod po Poti Slakove in Pavčkove mladosti, v nedeljo, 18. junija, pa na večer s smeha z legendarnim Gojcem.

 

Kulturno društvo Četrtkova brenčanja v Mirni Peči v soboto, 17. junija, vabi na edinstven dogodek - jubilejni 10. pohod po Poti Slakove in Pavčkove mladosti, ki ga organiziramo v sodelovanju z Občino Mirna Peč, lokalnimi društvi, občani in Osnovno šolo Toneta Pavčka.

 

Dogodek: 10. pohod po Poti Slakove in Pavčkove mladosti

Datum: sobota, 17. junij, med 8. in 14. uro

 

Start in zaključek: start bo na ploščadi pred cerkvijo sv. Kancijana (nasproti KZ Trebnje, Trg 38, Mirna Peč) in zaključek pred Muzejem Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka (Trg 8, Mirna Peč)

 

Vmesne postaje: Pavčkov dom v Šentjuriju, Hmeljčarska gora, Gasilski dom Hmeljčič in Izletniška kmetija Barbo - Domačija Slakove mladosti na Malem Kalu

 

Dolžina pohoda: med 10 in 12 lepih kilometrov

 

Prijavnina: za zgodnje prijave do 10. junija znaša 14, zatem in na dan pohoda pa 15 evrov 

Organizator: Kulturno društvo Četrtkova brenčanja v Mirni Peči


Kontakt: e-mail: pohod.pspm@gmail.com in telefonska številka: 069 700 419

 

Zbor bo v soboto, 17. junija, na ploščadi pred cerkvijo sv. Kancijana v Mirni Peči. Prijave na datum pohoda bodo potekale med 7.45 in 8.30. Zgodnje prijave pa tudi že zbiramo na spletni strani www.cetrtkova-brencanja.si/ in hvaležni bomo za “predhodno” najavo zaradi lažje organizacije. Možno se bo prijaviti tudi pozneje in še na dan pohoda, pri čemer cena prijavnine ob zgodnji prijavi do 10. junija znaša 14, za poznejše prijave in na dan pohoda pa 15 evrov. Prijavnina zajema: broško z motivom pohoda, plastenko vode, pogostitev s kavico mirnopeških podeželskih žena v Šentjuriju, pokušino mirnopeških vin (možnost 1) ali Slakov štrudelj (možnost 2), topel obrok na Malem kalu, kulturni program in organizacijo.

Pot je razgibana, a prijetna in ne preveč zahtevna. Primerna je tudi za rekreativne pohodnike in začetnike ter za vse generacije, tudi za otroke. Dolga je med 10 in 12 kilometrov in letos poteka v obratni smeri kot doslej. Z vmesnimi postanki s kulturnim dogajanjem in kulinaričnimi pokušinami bomo v času pohoda obiskali Pavčkov dom v Šentjuriju, kjer nas bodo s glasbenimi točkami in recitacijami pozdravili in razveselili učenci Osnovne šole Toneta Pavčka. Zatem se bo ena skupina odpravila na Hmeljčarsko goro na pokušino dobrih mirnopeških vin, druga pa po vznožju proti Gasilskem domu Hmeljčič, kjer se bomo posladkali s Slakovim štrudljem in se nasmejali ob hecnem brenčaškem skeču. Obe skupini pohodnikov se bosta znova sestali v Hmeljčiču, od koder bomo vsi skupaj krenili na Izletniško kmetijo Barbo – Domačijo Slakove mladosti na Malem Kalu.

 

Na voljo imate dve možnosti pohoda:

 

možnost 1 - pohod z degustacijo mirnopeških vin: Po postanku in kulturnem programu v Šentjuriju se bomo povzpeli na Hmeljčarsko goro, kjer vas bodo člani Društva vinogradnikov Mirna Peč razvajali z najžlahtnejšo mirnopeško kapljico.

 

možnost 2 - pohod s kulinaričnim doživetjem: Iz Šentjurija se bomo odpravili po lažji poti proti Hmeljčiču, kjer bodo gospodinje z Malega Kala in obenem članice Sekcije ljubiteljev Slakove glasbe v Turističnem društvu Mirna Peč za vas pripravile kulinarično doživetje s Slakovim štrudljem. Obeta se tudi hecno presenečenje, ki ga pripravljamo Brenčači.

 

Na končni skupni točki na domačiji Slakove mladosti na Malem Kalu boste “za piko na i” deležni sprejema muzikantov in bogatega kulturnega programa s Slakovim nečakom - Leopoldom Pungerčarjem - in Ansamblom Gašperja Kavška v organizaciji TD Mirna Peč - sekcija ljubiteljev Slakove glasbe Mali Kal. Ob zaključku si boste lahko privoščili topel obrok, ki je vključen v prijavnino, sledilo pa bo tudi prijetno druženje ob Slakovi glasbi, ki ga boste lahko raztegnili v pozno popoldne ali celo do večera in v noč. Za najbolj vztrajne pohodnike je z Malega Kala predviden pohod peš do zaključne točke v Mirni Peči – Muzeja Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka. Za pohodnike, ki se bodo dlje zadržali na Malem Kalu, pa bo nazaj v Mirno Peč do predvidoma 17. ure organiziran prevoz.

Po pohodniški in športno obarvani soboti vas prihodnji dan, v nedeljo, 18. junija, ob 19. uri lepo vabimo v športno dvorano ob Osnovni šoli Toneta Pavčka na večer smeha z Gojcem. Glasbeno scenski dogodek “Moj živòt je ROKentROL” priporočamo privržencem rock glasbe od starosti S do XXL in vsem ljubiteljem neizprosnega humorja. Ljudem, ki razmišljajo po svoje. Tako kot edinstveni, nepozabni in enostavno najboljši Gojmir Lešnjak – Gojc.

 

Dogodek: Rock večer smeha z Gojcem v komediji “Moj živòt je ROKentROL”

 

Dan, datum in ura: nedelja, 18. junij, ob 19. uri

 

Kraj: Športna dvorana ob OŠ Toneta Pavčka, Postaja 1, Mirna Peč

 

Organizator: Kulturno društvo Četrtkova brenčanja v Mirni Peči

 

Produkcija: Smejmo se

 

Dogodek sofinancira Občina Mirna Peč. Vstopnine ni, hvaležni pa bomo za prostovoljne prispevke, ki jih bomo v celoti namenili za delovanje društva.

 

Gojmir Lešnjak – Gojc se bo v sklopu praznika Občine Mirna Peč predstavil v “Moj živòt je ROKentROL”. Svež in aktualen gledališki dogodek govori o življenjski metamorfozi rock generacije. Zgodba je neobičajen premislek, obračun in povzetek slehernika pred vstopom v “zrelo” življenjsko obdobje. Dodatno “začinjena” s humorjem in samoironijo drži neizprosno zrcalo realnosti družbi, svetu in predvsem sebi.

 V uprizoritvi satirične komedije se edinstveno nadarjeni Gojmir Lešnjak prelevi v rock pevca Gojca in se sprehodi skozi 13 avtorskih songov. A rock koncert ne poteka najbolj gladko. Vedno znova in znova ga namreč zmotijo različni vsiljivci. Odrsko jih upodobi Jaša Jamnik, ki se kot hišnik, novinar, akviziter, poslovnež … zaplete v najrazličnejše nesporazume in spore z vsemi nastopajočimi. Vse skladbe, ki izvirajo iz pestre palete rocka, bluesa, countryja, popa, reggaeja, swinga, rapa, funka … v živo izvaja glasbena skupina preverjenih glasbenikov VIS d’Dohtars v sestavi: kitarski virtuoz Robert Pikl, izjemni Jože Hauko na basu, udarni Peter Ogrinc na bobnih ter briljantni klaviaturist in glasbeni vodja Miran Juvan.

Tako, torej ... Vsi, ki se znate (na)smejati (tudi na svoj račun), razmišljate po svoje in radi prisluhnete dobri glasbi, ste v nedeljo, 18. junija, ob 19. uri prijazno vabljeni v športno dvorano ob Osnovni šoli Toneta Pavčka v Mirni Peči na rock koncert z Gojcem, Jašo Jamnikom in VIS d’Dohtarsi. Naj Vas skozi smeh popeljejo skozi življenje, satiro, melodije ... Naj vas povrnejo v mladost, ko smo ga vsi neustrašno in razposajeno “biksali” in se imeli lepo.

 

Tako, zdaj veste in je zagotovo – brenčaško krasno in “špasno” se bomo imeli na začetku poletja. V sklopu praznika Občine Mirna Peč bomo skupaj brenčali najprej v soboto, 17. junija, ko bomo med 8. in 14. uro veselo pohajkovali po (obrnjeni) Poti Slakove in Pavčkove mladosti, in nato še v nedeljo, 18. junija, ob 19. uri, ko bomo večer zaključili z dobro glasbo in obilico smeha. Celoten program občinskega praznika je priložen.

vir: občinska spletna stran

Oglejte si tudi