Občine: Bistrica ob Sotli, Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Mirna Peč
DANES
7°C
4°C
JUTRI
9°C
4°C
Oceni objavo

Delavnica "Dobra higienska praksa oz. HACCP v praksi"

Delavnica  »Dobra higienska praksa oz. HACCP  v praksi«  bo potekala  v sredo, 9. septembra 2020, ob 16.00 uri,  v predavalnici Območne obrtno-podjetniške zbornice Novo mesto, Foersterjeva ul. 10, Novo mesto.
 

SPOT Svetovanje Jugovzhodna Slovenija vabi obrtnike in podjetnike, pri njih zaposlene delavce, MSP ter potencialne podjetnike iz regije JV Slovenija na brezplačno delavnico DOBRA HIGIENSKA PRAKSA oz. HACCP V ČASU KORONA VIRUSA v SREDO, 9. septembra 2020, s pričetkom ob 16.00 uri, v predavalnici Območne obrtno-podjetniške zbornice Novo mesto (Foersterjeva 10, NM).

Komu je izobraževanje je namenjeno?

Izobraževanje je namenjeno osebam, ki pri svojem delu prihajajo v stik z živili. Na podlagi zahtev poglavja XII, Uredbe (ES) 852/2004 o higieni živil in Zakona o zdravstveni ustreznosti živil in izdelkov ter snovi, ki prihajajo v stik z živili (Uradni list RS, št. 52/00 in 42/02, lahko v proizvodnji ali prometu z živili delajo le osebe, ki imajo ustrezno strokovno usposobljenost in izpolnjujejo osnovne zahteve osebne higiene.

Vsebina:

  • Kaj je HACCP, zakaj je potreben in kaj so spremljajoči higienski programi
  • Dejavniki tveganja pri delu z živili (mikrobiološki, kemijski in fizikalni), s poudarkom na korona virusu
  • Obvladovanja prenosa okužb (virusi, bakterije, zdravstveno stanje zaposlenih)
  • HIGIENA (osebna higiena, higiena procesa, higiena izdelka)
  • UREDITEV DOKUMENTACIJE: kaj potrebujemo za odprtje lokala, registracija, kaj preverjajo inšpektorji Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin
  • Zahteve NIJZ za varno delo v času korona virusa: kako jih upoštevati v praksi

Delavnica bo podkrepljena z veliko primerov iz prakse in bo prilagojena udeležencem.

Predavateljica:

Tatjana Kruder, univerzitetna diplomirana inženirka živilke tehnologije, sodna izvedenka in cenilka za živila, z dolgoletnimi izkušnjami iz prakse in izobraževanja.

Prijave:

Prijave do ponedeljka, 7.9.2020 preko spletne prijave Več informacij: Breda Koncilja, mail: breda.koncilja@ozs.si in GSM: 051 422 580. Zaradi omejenega števila mest je prijava na delavnico obvezna. Delavnica bo potekala v skladu s takratno epidemiološko sliko zaradi koronavirusa.

Delavnica v trajanju 3 šolske ure je za udeležence brezplačna.  

Vsak udeleženec dobi potrdilo o udeležbi.

Vljudno vabljeni.

Dokumenti, priloge

 

Vabilo delavnica HACCP

Oglejte si tudi