Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
6°C
NED.
25°C
6°C
Oceni objavo

Glasilo gasilcev PGD Jablan

V začetku maja se je v našem gasilskem društvu veliko dogajalo. 4. maja sta se poročila Jože Kos in Simona Kolenc. Oba sta gasilca, Jože pri PGD Jablan, Simona pa pri PGD Globodol. Gasilci iz obeh društev so zanju pripravili posebno presenečenje. Ustavili so kolono avtomobilov s svati, ki se je peljala proti restavraciji, kjer je bilo poročno slavje in pripravili špalir z vodnim curkom za mladoporočenca.  


Ob godu svetega Florjana, zavetnika gasilcev, smo se 5. maja gasilci iz vseh 4 društev v občini zbrali v Jablanu. Imeli smo gasilsko mašo na Malem vrhu. Ker je bilo slabo vreme, letos nismo imeli ešalona, ampak smo se z vozili odpeljali do cerkve. Po končani maši pa smo imeli še manjšo pogostitev v gasilskem domu. Članice društva so spekle razna peciva in piškote, tako da se je za vsakega nekaj našlo.


Naslednji teden, v sredo 8. maja pa smo pričeli z prekrivanjem strehe na gasilskem domu. Zaradi nestanovitnega vremena smo bili malo v dvomih ali naj začnemo z razkrivanjem, ali raje prestavimo na drug termin. Na koncu smo se odločili, da pričnemo najprej z eno stranjo strehe in jo pripravimo za pokrivanje z strešniki. Odstranili smo stare strešnike in les, obili z deskami in zaščitili z posebno folijo. V četrtek je deževalo, tako da nismo bili na strehi, smo pa v notranjosti dvignili les, tako da bo potem višji strop. V petek je bilo jasno vreme in smo lahko nadaljevali z deli na strehi. Dopoldne smo razkrili še drug polovico strehe in stolp ter vse pripravili za prekrivanje. Popoldne pa smo že začeli z pokrivanjem z strešniki. V soboto smo takoj zjutraj nadaljevali z delom, tako da je bila streha popoldne prekrita. Ob zaključku pa smo za malico spekli še odojka ter se še nekaj časa zadržali v garaži gasilskega doma.


To nam ne bi uspelo, če ne bi bilo pridnih rok naših gasilcev in gasilk. Rad bi se še enkrat zahvalil vsem, ki so kakorkoli pomagali pri tem projektu. Vsem vaščanom, ki so nesebično pomagali na strehi in prispevali svoje delovne stroje. Podjetjem Strešniki Golob, Gozdno gospodarstvo Novo mesto, Mont-Var d.o.o. in Biro Udovč- Stanislav Udovč s.p. Še posebej pa podporni ekipi, iz vasi, ki je skrbela, da je bila ob koncu vsakega dneva vedno dovolj malice za vse, g. Antonu Makšetu, ki je zamenjal vse žlebove in naredil vse aluminijaste zaključke na strehi in našemu članu društva g. Markotu Udovču, ki je vodil in koordiniral delo na strehi.

 

Oglejte si tudi