Logo MojaObčina.si

Mirna Peč

JUTRI
28°C
12°C
PON.
24°C
14°C

LUTKOVNA PREDSTAVA

OPIS PREDSTAVE:
V družini Belimuc so bili od nekdaj vsi beli. Mama in oče sta bela, babici in dedka so beli, prababice in pradedki, bratranci in sestrične, strici in tete … Vsi so bili beli.
Danes v družini Belimuc pričakujejo naraščaj. Očka se nestrpno sprehaja sem in tja, ko se končno iz košare zasliši nežno mijavkanje. Mama in očka Belimuc si presrečna ogledujeta male mucke, nato pa osuplo obstojita, ko med samimi majhnimi belimi kepicami zagledata drobno črno glavico. Kaj takega se v družini Belimuc še nikoli ni zgodilo. „Saj je prav tak kot košček premoga na preprogi iz snega!.“
Predstava najmlajše na igriv in humoren način uči strpnosti in razumevanja drugačnosti ter jih nagovarja k medsebojnemu spoštovanju, sprejemanju raznolikosti in odprti harmonični družbi.
Pred obiskom dogodka svetujemo, da preverite veljavne ukrepe za preprečevanje epidemije Covid 19 na področju izvajanja kulturnih prireditev.

Podrobnosti

Informacijska točka Europe Direct Novo mesto vabi na ????????????????????????????????̌???????? ???????????????????????????????? ???????????????????????????????????? za otroke ???? ???????????????????? ????????????????????, ???????? ???????? ???????????? ????̌???????????????? ????̌????????.

Pred predstavo bo voden pogovor z otroki na temo vrednot in sprejemanja drugačnosti, starši in ostali obiskovalci pa se bodo lahko ustavili na informacijski stojnici in vprašali, kaj jih zanima o EU ter si vzeli brezplačne publikacije.
Dogodek delno financira Evropska unija.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi