Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Koncert godalnega kvarteta D.A.M.A.

Godalni kvartet D.A.M.A. vabi na koncert ob dnevu žena, ki bo potekal v soboto 7.3.2020 ob 19.00 uri, v prostorih Muzeja Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka.

Vstop prost, z omejitvijo 80 oseb.

Predstavitev godalnega kvarteta:

Godalni kvartet D.A.M.A. sestavljajo mlade glasbenice, ki jih povezuje ljubezen do glasbe in skupnega muziciranja. Ana, Mirjam, Anastazija in Daniela so vse študentke na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer so se septembra 2018 povezale v komorno skupino. Od takrat delujejo pod mentorstvom prof. Janeza Podleska. Januarja 2019 so se udeležile seminarja pri prof. Wendy Enderle-Champney. Marca 2019 so v okviru Koncertnega ciklusa Tutti - In memoriam eorum nastopile v dvorani Marjana Kozine v Slovenski Filharmoniji, maja pa so sodelovale na koncertu ob 80-letnici Akademije za glasbo. V študijskem letu 2019/20 se dodatno izobražujejo tudi pri profesorici Vidi Vujic. 

 

Violinistka Ana Novljan je svojo glasbeno pot začela v Glasbeni šoli Marjana Kozine Novo mesto v razredu prof. Petre Božič. Violinsko znanje je vzporedno z obiskovanjem Splošne gimnazije Novo mesto pridobivala pri prof. Dragu Arku. Trenutno je študentka 2. letnika magisterija pri prof. Gorjanu Košuti, svoje znanje pa redno izpopolnjuje tudi pri priznanih violinistih in pedagogih (Igor Ozim, Stefan Milenković …). Ana sodeluje v različnih komornih in orkestrskih zasedbah, tekom šolanja pa se je udeležila raznih tekmovanj.

Mirjam Šolar se je igranja violine prav tako začela učiti v Novem mestu pod mentorstvom prof. Petre Božič. Ob obiskovanju Škofijske klasične gimnazije sta ji glasbeno znanje predajala prof. Vasilij Meljnikov in prof. Drago Arko. Mirjam je absolventka na magistrskem študiju v razredu prof. Gorjana Košute. V preteklosti se je udeležila raznih tekmovanj, sedaj pa redno sodeluje v različnih komornih in orkestrskih sestavih. Leta 2018 je uspešno opravila avdicijo za Gustav Mahler Jugendorchester in postala njegova članica.

Violistka Anastazija Krenn je šolanje pričela z učenjem violine v Glasbeni šoli Murska Sobota pri prof. Mihailu Petrovu in prof. Poloni Žohar. Izobraževanje je nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor pod mentorstvom prof. Andreja Božiča. Po opravljenem prvem letniku violine je nadaljevala z igranjem viole pod mentorstvom prof. Andreja Feguša. Leta 2016 je kot solistka na violi nastopila s tamkajšnjim simfoničnim orkestrom. Sedaj je študentka 3. letnika dodiplomskega študija v razredu prof. Marije Rome. Aktivno sodeluje z različnimi komornimi zasedbami in orkestri ter se udeležuje številnih projektov. 

Daniela Radevska je svojo glasbeno pot pričela z učenjem violončela na Nižji glasbeni šoli Bitola v Makedoniji in jo nadaljevala na Državni glasbeni šoli Bitola v Makedoniji - smer violončelo. Ves ta čas jo je poučeval prof. Pande Tuntevski. Od leta 2017 študira na Akademiji za glasbo v razredu prof. Igorja Škerjanca. V času izobraževanja je večkrat prejela prvo nagrado na Državnem tekmovanju iz violončela v Skopju (2014, 2015, 2016).

 

Oglejte si tudi