Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
2°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Brenčači vabijo na prvo kulinarično doživetje "Mir na peč, dobru bo!"

V četrtek, 26. maja, bo ob Muzeju Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka v Mirni Peči kulinarično doživetje "Mir na peč, dobru bo!" s pričetkom ob 18. uri, na katerem bodo lokalni mirnopeški gostinci in društva ponujali slastno hrano in ravno prav ohlajeno osvežilno pijačo. Poseben gost kulinaričnega doživetja bo priljubljeni vremenar Robert Erjavec, ki vedno do potankosti pravilno napove vreme. Obenem na Dolenjska News ažurno poroča o domačih in tudi tujih dogodkih, ob prostem času pa je strasten gobar in ljubiteljsko-mojstrski kuhar.

 

Raznovrstna ponudba bo zagotovo zadostila vsem brbončicam. Gostilna Špolar se bo predstavila z modernimi burgerji z natrgano svinjino in s tradicionalno klobaso v testu, Hiša Cesar z omamno dišečo svinjsko rulado in s pečenim krompirjem, ŠTD Poljane s poljanskim pasuljem in s sveže pečenim domačim kruhom, Društvo podeželskih žena Mirna Peč s slastnimi palačinkami in s flancatiIzletniška kmetija Barbo s kultnim Slakovim štrudljem, Pivovarna Cesar z doma varjenim pivom polnega okusa in Društvo vinogradnikov Mirna Peč s petimi izbranimi vrstami lokalno pridelanega vina. Brenčači bomo poskrbeli za organizacijo in za brezalkoholno pijačo.

 

Zadnji majski četrtek ste torej ob 18. uri lepo vabljeni na prvo kulinarično doživetje "Mir na peč, dobru bo!", za katerega Brenčači upamo, da bo v našem prelepem kraju postalo majska vsakoletna tradicija. Če boste prišli lačni in žejni, boste domov zagotovo odhajali s polnimi trebuhi. Če vas ne bo, pa boste ostali lačni in žejni. Zatorej nima smisla preveč razmišljati, kajti prava izbira je na dlani. Rezervirajte si datum in dobrodošli! Pa še namig - s seboj prinesite stolčke in dekice ter si priredite čisto pravi piknik. Robi pravi, da vreme bo. Lepo. Ampak za vsak slučaj - dogodek v primeru dežja odpade.

 

Vaši Brenčači

Kulturno društvo Četrtkova brenčanja v Mirni Peči

Oglejte si tudi