JUTRI
21°C
13°C
TOR.
21°C
14°C
Oceni objavo

VELIKO SMOLE ZA GAS KRAS NA HRVAŠKEM

Minuli dirkaški konec tedna na Hrvaškem je bil za obe posadki ŠD Gas Kras, ki sta se udeležili Quattro River rallyja, nesrečen. Tako Rene in Aljaž Černigoj kot Erik Maglica in Kevin Rečnik se domov vračajo brez rezultata. Prva dva sta se v nedeljo zjutraj prevrnila, drugi par pa je obtičal z okvaro motorja. So pa vsi prepričani, da bodo na štartu rallyja Vipavska dolina v začetku maja.

Za mlada brata v Opel Adamu 1,6cup se je rally po asfaltnih cestah v okolici Karlovca sicer začel odlično, a slabo nadaljeval. V prvi HP sta vpisala drugi rezultat v svojem razredu, a že na naslednjem brzincu predrla kar dve pnevmatiki in bila primorana odstopiti. V ekipi so se nato pripravili na nedeljski štart po pravilu Superrally, a se je zgodba zaključila že na prvi HP drugega dne tekmovanja.

»Zelo dobro sva začela, a sva bila na enem prevoju malo preveč samozavestna in končala sva s prevračanjem. Midva sva nepoškodovana, kar pa ne bi mogel reči za najinega Adama. Kar grdo jo je skupil, a se bomo potrudili, da ga do rallyja Vipavska dolina spet usposobimo,« je povedal Rene, ki upa, da je letošnjo količino smole potrošil že v prvem nastopu.

Za novinca v vrstah kraškega dirkaškega kolektiva Erika Maglico in Kevina Rečnika se je rally v njuni Škodi Fabiji 1,4 16V začel po pričakovanjih, saj sta se prvi dan vozila na petem mestu v razredu. Drugi dan tekmovanja pa sta s pridobljeno samozavestjo pospešila in se hitro prebila na 3. mesto v zahtevni konkurenci razreda 4. Nato pa je motor njune Škode v 8HP začel delovati le na tri valje in za vozilom je ostajal oblak črnega dima. Erik se je odločil preventivno odnehati: » Vzroka za to ne poznava, a v izogib večji škodi na motorju sva se raje ustavila. Doma bomo natančno vse pregledali in se pripravili za prvi rally letos v Sloveniji.«


Erik Maglica in Kevin rečnik sta se zaradi težav z motorjem preventivno ustavila

Držimo pesti, da bosta posadki na domačih cestah imeli več sreče. Prvi rally v Sloveniji bo na vrsti v Vipavski dolini 11. in 12. maja.

VK 

Oglejte si tudi