DANES
26°C
10°C
JUTRI
21°C
16°C
Oceni objavo

JAVNA RAZPRAVA V OKVIRU IZDELAVE KRAJINSKE ZASNOVE KRASA

Občina Miren Kostanjevica, na podlagi pobude:

- Republike Slovenije — Ministrstva za naravne vire in prostor (naročnik) in

- PLAN-KA, planiranje-krajinska arhitektura (izvajalec),

v postopku priprave Krajinske zasnove Krasa vabi na:

JAVNO RAZPRAVO V OKVIRU IZDELAVE KRAJINSKE ZASNOVE KRASA

V SREDO 12. JULIJA 2023 OB 17.00

V   KULTURNEM DOMU V KOSTANJEVICI NA KRASU


Ministrstvo za naravne vire in prostor je po požaru na Krasu v l. 2022 in izdelanem načrtu sanacije poškodovanih gozdov zaznalo potrebo po širšem - strateškem pristopu k urejanju prostora. Namen je določiti usmeritve za ukrepe za varstvo pred naravnimi nesrečami, varovanje in razvoj krajine in zavarovanih območij ter objektov naravne in kulturne dediščine, ohranjanje poseljenosti Krasa in druge potrebne ukrepe za ohranjanje in razvoj tega edinstvenega dela slovenskega ozemlja.

Javna razprava bo prva v nizu javnih srečanj na območju Krasa, kjer bodo predstavljena izhodišča za pripravo naloge. Ključno pa je zbiranje pobud lokalnega prebivalstva in formalnih ter neformalnih združenj glede bodoče krajinske zasnove. Prisotne bodo tudi pristojne državne in regionalne institucije na tem področju. Obenem so vabljeni tudi občani sosednjih občin na Krasu saj problematika presega občinske meje. Razprava bo moderirana, pobude ter pripombe se bodo evidentirale.

Krajinska zasnova bo vplivala na podobo in funkcionalnost kraške krajine zato je pomembno, da se o viziji skupaj pogovorimo. Zato vabimo vse občanke in občane občine Miren Kostanjevica in tudi širše, da se javne razprave udeležite ter na njej konstruktivno sodelujete.

Vljudno vabljeni.

Mauricij Humar

župan

      


Miren, 3. 7. 2023

 


Oglejte si tudi