Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

S tapkanjem po akupunkturnih točkah do globoke sprostitve

V sredo, 11. marca, je v AIA – Mladinskem centru potekala predstavitev metode EFT (Emotional Freedom Techniques). To je čudovita tehnika, s katero si lahko vsak sam pomaga v stresnih oziroma neprijetnih situacijah. Imamo dostop do orodja za globoko sprostitev, ki ga prav vsi nosimo ves čas s seboj, le naučiti se je treba, kako ga uporabljati.
Kdo bi bolje vedel, kako rešiti težavo, v kateri smo se morda znašli, če ne mi sami? Težave nastopijo, da se iz njih nekaj naučimo, zrastemo in postanemo močnejši. V nas je moč samozdravljenja in samospoznanja.

Po uvodni predstavitvi in seznanitvi z osnovami tehnike smo z udeleženci metodo izvajali tudi v praksi. Prejeli so nasvete, kako lahko tehniko samostojno uporabljajo glede na izzive, ki jih imajo. Za reševanje resnejših tematik je priporočljivo sodelovanje z izkušenim izvajalcem EFT.

Predstavitev sem vodila Ines Beno, izvajalka metode EFT, udeležencem se zahvaljujem za obisk in sodelovanje. Vse, ki bi se želeli seznaniti z metodo EFT (“tapkanje”), vabim na naslednja druženja, ko bo to znova mogoče. 

 

Besedilo: Ines Beno

Oglejte si tudi