Mengeš

JUTRI
23°C
10°C
NED.
23°C
11°C
Oceni objavo

Kako iz depresije, tesnobe in panike v srečno življenje

Vedno se zelo razveselim predavanja v Mengšu, saj me gospa Blanka Tomšič, predsednica Društva AIA – Mladinskega centra Mengeš že 8 let z velikim veseljem in gostoljubnostjo sprejme in poskrbi, da je moje predavanje dostopno čim večjemu krogu ljudi.

Tudi tokrat sem ponovno spregovorila o svoji lastni izkušnji s hudo depresijo, tesnobo, anksioznostjo, paniko in neuspešnim zdravljenjem v psihiatrični bolnici, kjer sem se zdravila med letoma 2002 in 2008. Leta 2008 pa sem se rešila tega začaranega kroga neuspešnega zdravljenja in zaživela človeka vredno življenje, ki si ga zasluži vsak človek ne glede na življenjske preizkušnje. Priznam, to ni bila enostavna pot, ker sem si morala najprej pridobiti znanje, ki mi je omogočilo rešitev mojih težav. Decembra je minilo 10 let, odkar imam svoje podjetje. Danes svetujem mnogim, kako si v primeru raznih stisk pomagati z delom na sebi, ki je meni rešilo zdravje in življenje. Spregovorila sem tudi o tem, kako je nujno, da je človek pozoren na stranske učinke zdravil in svojemu zdravniku ali psihiatru takoj poroča o neželenih učinkih.

Najbolj pomembno spoznanje pa je, da ima človek vse niti svojega življenja v svojih rokah in da Rešitev vedno je in vedno bo. Če ne zmoreš sam, poišči pomoč, velik človek je tisti, ki poišče pomoč, saj gre po MOČ :). Moč pa pridobiš z znanjem, saj to po mojem mnenju med najpomembnejšimi ključi, ki vodijo v rešitev depresije, tesnobe in panike. Verjamem, da sta pomembna tako znanje kot vera, saj sta meni omogočila vpogled v globlje dojemanje mojih stisk. Danes sem globoko hvaležna za to težko preizkušnjo, tako da sem lahko luč mnogim ljudem, da uvidijo, da se da in da se vse spremeni, ko začnemo iskati rešitev, namesto da se osredotočamo samo na težave.

Besedilo: Barbka Špruk

Foto: Brane Tomšič

 

 

Oglejte si tudi