Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Zanimivo popotovanje – Peru, Bolivija in Čile

V petek, 28. maja, smo v AIA – Mladinskem centru Mengeš na potopisnem večeru znova gostili Tino Škorjanc. Tokrat smo se potepali po Južni Ameriki, natančneje po Peruju, Boliviji in Čilu. Tina je predstavila svoje prvo potovanje zunaj Evrope, zdaj že precej oddaljenega leta 2010. Povedala je ...

Pot smo začeli v perujski prestolnici Limi in se postopno pomikali proti jugu. Preleteli smo znamenite Nazca linije, prehodili enega globljih kanjonov sveta (Cañon del Colca), obiskali znamenito inkovsko mesto Macchu Picchu in preživeli razburljiv dan na najvišje ležečem jezeru na svetu, Titikaka. Od tod nas je pot vodila v Bolivijo, kjer smo poleg prestolnice La Paz raziskovali tudi rudnike Potosíja, civilizacijo Tiwanaku, prekrasno slano puščavo Salar de Uyuni in naravnost očarljiv Altiplano poln raznobarvnih lagun in flamingov.


Popotovanje smo zaključili v Čilu. Tam smo si ogledali puščavo Atacamo, se sprehodili po lunarni pokrajini v Valle de la Luna, potem pa po ogledu čilskega glavnega mesta Santiago poleteli nazaj proti Evropi.


V mesecu juniju v Mladinskem centru pripravljamo še nekaj zanimivih potopisnih predavanj, Tino pa bomo znova gostili jeseni. Vabljeni, da nas spremljate še naprej!


Tina Škorjanc v sodelovanju za AIA – Mladinskim centrom Mengeš


Oglejte si tudi