Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Zimovanje na Zelenici 2017

Zima je za prave gornike najlepši letni čas. Gore, odete v snežno bel plašč in okovane v led, izžarevajo pravljično lepoto. 18 udeležencev zimskega tabora PD Mengeš je izkusilo to pravljico. Tako je 20. januarja skupina nepremagljivih udeležencev Zimovanja na Zelenici utrla pot ratraku in zimovanje se je lahko začelo.
Sončno sobotno dopoldne smo začeli s sprehodom do razgledne točke z vremensko postajo. Po iskanju zasutega z žolno in snežnih vragolijah pa smo se v koči posladkali s čokoladnimi palačinkami. Konec dneva smo začinili s sankanjem, kvizom, hitrostnim rezanjem čokolade v XXL zimskih oblačilih in z zahvalo oskrbnikom Planinskega doma na Zelenici.

V nedeljo nam je preglobok sneg preprečil nadaljevanje do Suhega ruševja in tako smo na robu gozda, tik pod Palcem vadili zaustavljanje s cepinom in tekmovali, komu se globlje zagozdi noga v snegu. S poslovilno skupinsko sliko smo zaključili sladko, fantastično, čudovito, uspešno Zimovanje na Zelenici 2017!

V času zimskega tabora smo se (na)učili tehnik gibanja v zimskih razmerah, in sedaj se bodo naši udeleženci lahko samozavestno in predvsem bolj varno podajali v objem naših gora.

Hvala udeležencem in seveda staršem za izkazano zaupanje in vsem ostalim, ki so dodali svoj kamenček v celoten mozaik. Vabljeni na naslednji (poletni) tabor v Logu pod Mangartom, v terminu od 28.7. do 6.8.2017.

 

Besedilo in foto: Tamara Mravinec

Oglejte si tudi