Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Zaključek namiznohokejske sezone

V mesecu dni so se za NHK Mengeš zvrstili trije pomembni dogodki. Najprej Odprto prvenstvo Kranja, 13. junija, in hkrati zaključek Slovenskega pokala v namiznem hokeju. Bernardu Škrlepu se je uspelo uvrstiti v polfinale in po vodstvu z 2 : 0 je že dišalo na prvem finalu v sezoni 2019/20, a mladi Jakob Zalokar Obadič je znova pokazal svoj neizmeren talent in s preobratom s 3 : 2 ustavil Bernarda, ki se je na koncu zadovoljil s četrtim mestom, skupno pa je to pomenilo šesto mesto v Slovenskem pokalu. Miha Škrlep je bil sedmi.
Že teden dni kasneje je, prav tako v Kranju, potekalo državno prvenstvo. V kategoriji Open smo potiho upali na presenečenje, na koncu pa sta bil Bernard in Miha Škrlep uvrščena v spodnji del prve deseterice, na sedmo oz. deseto mesto. Med juniorji je bil Miha Škrlep drugi nosilec. Ko je prvi nosilec nepričakovano izpadel že po predtekmovanju, je dišalo po ponovitvi zmage z zadnjega DP, a je konkurenca med juniorji v zadnjem letu zelo napredovala, Miha je imel precej težav že v polfinalu, nato pa ga je v finalu ugnal mladi Gal Bohinc iz Kranja.

Med dekleti je bila skromnejša udeležba, dvojna zmaga je odšla v Mengeš, slavila je Mojca Škrlep pred sestro Zalo.

Sezono smo zaključili 2. julija s klubskim turnirjem in druženjem ob pijači in jedači. Navkljub slabi vremenski napovedi je vreme zdržalo do konca. Zaključek si bo najbolj zapomnil Miha, ki je v bitki Škrlepov najprej ugnal Bernarda, nato pa v finalu še Mateja. Med najboljše štiri se je uvrstil še Filip (vsi Škrlep). Vsi nastopajoči so prejeli simbolične praktične nagrade, najboljši trije pa še medalje za spomin. Več o dogodku najdete na naši Facebook strani. Na svidenje do jeseni!

 

Besedilo in foto: Bernard Škrlep, NHK Mengeš

 

 

  

Povezave

NHKMengeš

Oglejte si tudi