Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Z novim predsednikom novim uspehom nasproti

Medtem ko so (naj)mlajši upi pod vodstvom trenerja Aleša Selaka že sredi februarja več kot uspešno opravili z zadnjimi preizkušnjami v pokalu Cockte, so bili članski državni reprezentanti iz Smučarsko-skakalnega kluba Mengeš prejšnji mesec še v polnem tekmovalnem pogonu.

Anže Lanišek se je v začetku marca od svetovnega prvenstva v Lahtiju poslovil z moštvenim petim mestom na veliki skakalnici Salpausselkä, na premierni norveški turneji Raw Air (surov zrak) pa ga je na uvodnih postajah spremljala smola. V Vikersundu je bil nato s kolegi iz slovenske reprezentance četrti na ekipni preizkušnji, na posamični tekmi pa je s 24. mestom osvojil sedem točk za svetovni pokal. Največjo letalnico na svetu bo v lepem spominu ohranil tudi zaradi novega osebnega rekorda (218 m), najboljša klubska znamka pa za zdaj še ostaja v rokah Roka Benkoviča (226 m).

Nove točke si je nato Domžalčan, ki bo 20. aprila praznoval 21. rojstni dan, izbojeval tudi na sklepnem dejanju sezone v Planici, kjer je za konec poletel do 25. mesta in v skupnem seštevku za svetovni pokal napredoval na 33. mesto. V posebni razvrstitvi poletov je končal dve mesti višje.

»Glede na to, kako se je začelo, se je zame kar dobro izteklo. Bilo mi je v veliko čast spet leteti na velikem finalu svetovnega pokala v Planici, toliko bolj sem užival zaradi vnovič precejšnje množice slovenskih navijačev. Bilo je spet noro! S sezono moram biti zadovoljen, lani nisem bil najbolj, kar me je morda stalo boljših dosežkov v letošnji zimi. Zaradi tega bom moral izboljšati pripravo za prihodnjo sezono, še posebej v mentalnem smislu,« je Lanišek potegnil črto pod predolimpijsko zimo 2016/17.

V dolini pod Poncami bi moral leteti tudi Matjaž Pungertar, ki ga je vodstvo slovenske skakalne vrste že uvrstilo na štartni seznam, nakar so mu šele večer pred kvalifikacijami sporočili, da vendarle ne bo nastopil. Način, kako so to storili odgovorni v naši reprezentanci, je bil pod vsako kritiko. »To me je zelo potrlo, toliko bolj ker sem se dva tedna posebej pripravljal za polete, si dal zanje izdelati nov tekmovalni dres, poleg tega pa sem sorodnikom in prijateljem že rekel, naj me pridejo spodbujat v Planico,« je zmajeval z glavo 26-letni Vrhpoljčan, ki si je sicer v končnem seštevku celinskega pokala delil 39. mesto z norveškim zvezdnikom Tomom Hildejem.

Je pa na letalnici bratov Gorišek znova letel Leon Šarc, in sicer kot predtekmovalec, ki je na preizkusu, denimo, odjadral do 172 in 178 metrov. Predtem se je 20-letni Kamničan udeležil finala svetovnega pokala v nordijski kombinaciji v Schonachu, kjer si je priskakal in pritekel 46. mesto. V končni razvrstitvi za celinski pokal je pristal na 72. mestu.

Ob tem je treba še povedati, da so člani društva konec marca spravili pod streho redno letno sejo občnega zbora, na katerem so za eno leto izvolili novo vodstvo SSK Mengeš. Namesto dosedanjega prvega moža Matije Šarca, ki je debelih deset let uspešno krmaril klub, za kar se mu vsi iskreno zahvaljujemo, bo poslej društvo kot predsednik vodil Boštjan Ekart.

 

Besedilo: Miha Šimnovec

Foto: Blaž Križaj

Oglejte si tudi