Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
5°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Z dvema enajstletnikoma do ekipnega brona na državnem prvenstvu do 15 let

Za Smučarsko-skakalni klub Mengeš je bil tudi prejšnji mesec izjemno uspešen. V absolutni konkurenci je tekmoval Anže Lanišek, ki si je februarja dvakrat priskakal točke v svetovnem pokalu. Najprej s 24. mestom na letalnici v Oberstdorfu, zatem z enako uvrstitvijo še na Finskem.

Z dobrimi nastopi v tej zimi si je 22-letni Domžalčan prislužil vpoklic v slovensko reprezentanco za 52. svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju na avstrijskem Tirolskem. Na veliki napravi v Innsbrucku je 22-letni Domžalčan zasedel 35. mesto, nakar je na ekipni preizkušnji prispeval še svoj delež k šestemu mestu Slovenije.

V mednarodni konkurenci je minuli mesec tekmoval tudi Taj Ekart (do 15 let), ki se je uvrstil v slovensko reprezentanco za igre OPA v Kanderstegu v Švici, kjer je zasedel osmo mesto. Na državnem prvenstvu za dečke, stare do 15 let, v Planici pa se je pod vodstvom trenerja Aleša Selaka in njegovega pomočnika Luke Brnota izkazal z drugim mestom. Isti dan je 14-letni Komendčan prejel okrog vratu še moštveno bronasto kolajno, ob Taju pa so bili tedaj v ekipi SSK Mengeš še Benjamin Bedrač, Nik Bergant Smerajc in Timo Šimnovec. Če vemo, da Benjamin tekmuje v konkurenci do 13 let ter da Nik in Timo štejeta komaj enajst let, ima uspeh mengeških upov še toliko večjo težo.

Še stopničko višje, torej na drugo mesto, so se Bedrač, Bergant Smerajc in Šimnovec skupaj z Alenom Pestotnikom predtem zavihteli na moštvenem državnem prvenstvu do 13 let v Mostecu, kjer se je Nik med posamezniki ovenčal z bronasto kolajno. Z državnega prvenstva za dečke in deklice, stare do 11 let, v Kisovcu pri Zagorju pa so se orliči iz SSK Mengeš vrnili s tremi odličji. Živa Andrić je osvojila naslov državne prvakinje, Pestotnik je bil tretji, oba pa sta se skupaj z Jako Pernetom in Erikom Tomažičem veselila bronaste kolajne še na ekipni preizkušnji.

Na prireditvi za regijski pokal Cockte v Bohinju (Gorenjska) sta zmagi slavila Andrićeva (do 11 let) in Perne (do 10 let) ter na ta način le še potrdila končni prvi mesti v skupni razvrstitvi.

Besedilo: Miha Šimnovec

Foto: Miha Šimnovec

Oglejte si tudi