Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Vroče ali mrzlo v planinskem taboru Log pod Mangartom

Letošnji tabor smo planinci postavili v bližini Loga pod Mangartom, natančneje na eni od velikih jas ob Loški Koritnici. Velik prostor tik ob vodi je bil naš 9-dnevni tabor, ki je za vsakega udeleženca prehitro minil. Tradicija delitve ture na tri težavnosti ostaja, saj je bilo potrebno 65 udeležencev porazdeliti na vse poti na tem prelepem koncu Slovenije.

Najštevilčnejši so stopali po srednjih turah in osvojili Krnska jezera, Mangartsko sedlo, Kota 1313, Vraško Škrbino, najmlajši s starši pa so se potikali ob Velikih koritih Soče, na Mangartski planini, se prelevili v »vojake« pri Ravelniku, muzeju na prostem in poslušali legendo pri Klužah. Vročinski val je povzročil zadrževanje v senci in bežanje v vodo, vsakodnevno v bližnjo Koritnico, večkrat pa celo v Rabeljsko jezero k sosedni Italiji ali v bazen Slatenik v bližini vasi Čezsoča. Žiga, ki je običajno skrbel za tiste najbolj uhojene na Mangart, Rombon, Skutnik in še več, ob večerih pa ob ognju poprijel za kitaro, je ob Šifrerjevi Gorski roži popeljal vse v večino tople in mirne noči. Tabor brez vodnikov težko preživi, preživetje v naravi in moč na turah pa sta omogočila tudi letošnja kuharja, Mitja in Nina. Hvala udeležencem za zaupanje, dobro voljo in pomoč. Zahvala gre tudi vsem našim sponzorjem, zaradi katerih je bil tabor še boljši: čaji Herba Medica, Bioteh - sredstva za zaščito proti komarjem in klopom, mize in klopi Cafe galerija Pungert Kranj in Gasilsko društvo Topole ter mlečni izdelki Ljubljanske mlekarne.

Vsi udeleženci, vsi člani in drugi simpatizerji gora vabljeni na ogled fotografij z letošnjega tabora v torek, 10.10.2017 ob 18.00 h v naše društvene prostore!

 

Besedilo: Nika Zavašnik

Foto: Tamara Mravinec

Oglejte si tudi