Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

TK Mengeš in teniške priprave na Lošinju

Tako kot vsak profesionalni klub smo se tenisači TK Mengeš tudi letos podali, na tokrat že osme teniške priprave na Velem Lošinju. Kot že štirir zaporedna leta nas je tudi letos gostoljubno sprejel hotel Punta. Na pot smo se odpravili ob sončnem vzhodu na petek, 6. aprila. Tokrat nas je ponovno odšlo 32, od tega kar pet novincev.

Po že ustaljenem sistemu smo se igralci že na torkovem uradnem žrebu v Harmoniji razporedili v štiri enakovredne skupine po šest »lajšt« posameznikov in eno »lajšto« dvojic. Novost letošnjih priprav pa je bilo poimenovanje skupin, in sicer po simbolnem pomenu barv, tako so bili rdeči zaljubljeni, modri nebeški, beli nedolžni in zeleni zavistni. Prve taktike, analize, prisluškovanja in provokacije so se razvile že med potjo na sedaj že standardnih postajališčih. Napetost pa je dosegla vrelišče ob prihodu na teniška igrišča in prvi boji so se lahko začeli. Po uspešno dokončanem prvem tekmovalnem dnevu se je veselo razpoloženje nadaljevalo pod zelenimi bori in palmami pod vodstvom DJ-a Andreja Peterlina in točaja Tomaža Magerla – Štajerca, ki je prinesel na pokušino nekaj kapljic izvrstnega vina izpod Pohorja. Za tem sta sledila večerja in nočni mir od desete ure naprej. Letos smo premierno uvedli disciplinsko komisijo za zagotavljanje nočnega reda in miru v sestavi Igorja Maverja, Branka Sočka in Tomaža Zabreta, ki so s polno mero strogosti bdeli nad igralci. Tekmovalni ritem pa je neizprosno drvel naprej, zato so igralci uporabili različne taktike, da bi ohranili največjo možno stopnjo fizične svežine in psihične stabilnosti. Videli smo veliko različnih pristopov, od zgodnjih jutranjih sprehodov, plavanja v morju pa do klasičnega savnanja, masaže in uživanja velikih količin sadja. Eden izmed najbolj atraktivnih igralcev pa si je privoščil celo pedikuro. Vsak večer pa smo, po besedah Ivana Juretiča, družno zaključili z ubranim milozvočnim prepevanjem dalmatinskih in domačih pesmi pod milim nebom na že dobro znani terasi. V torek smo se s tradicionalnim skupinskim skokom v morje spomnili pokojnih prijateljev. Letos se nas je za ta podvig odločilo kar osem, s seboj pa smo imeli tudi tri reševalce, ki so se zadovoljili z namakanjem nog. Tako kot vsake dosedanje priprave so tudi te veliko prehitro pribežale do zadnjega dne. Zadnji tekmovalni dan je okrog pete ure popoldne zapisal končne rezultate letošnjih priprav in predstavil imena, ki bodo zapisana z zlatimi črkami v našo teniško zgodovino. Igralci so tudi letos z glasovanjem izbrali MVP igralca, torej t. i. najigralca priprav. To sta postala Uroš Bregar in Tim Janežič. Sledila sta še žreb praktičnih nagrad in slavnostna podelitev. Zmagovalna skupina je postala skupina nebeških, sledili so nedolžni in zaljubljeni, z leseno medaljo pa so zavistno gledali zavistni. Veselje po podelitvi se je nadaljevalo z glasbo in plesom na terasi ob teniških igriščih ter ob veselem analiziranju preteklih dni. Na koncu naj se zahvalim vsem organizatorjem za njihov trud pri izvedbi priprav in seveda našim sponzorjem, ki so nas podprli tako finančno kot v obliki raznih praktičnih nagrad, žog ipd.

Tako smo uspešno zaključili že osme teniške priprave, zgodba pa se nadaljuje in prepričani smo, da se bo nadaljevala še mnogo let. Stane Ocepek je rekel, da je teh »lošinjskih« zgodb že za malo knjižico. In zato se bomo še nadaljnja leta trudili, da se bo ta knjižica vedno bolj debelila ter končala kot debela knjiga, polna uspehov in lepih trenutkov s tega jadranskega otoka. Zato se na tem mestu zahvaljujem vsem udeležencem priprav, saj Lošinj ni uspešen zgolj zaradi nas, temveč predvsem zaradi vas, družbe, kakršne v slovenskem teniškem prostoru še ni bilo, ali kot bi zaključil Izidor Grošelj: »Naj živi TK Mengeš!!!«.

 

Besedilo in foto: Tim Janežič

 

 

 

Končni rezultati:

 

Prvaki lajšt:

 

  1. Lajšta: Uroš Bregar
  2. Lajšta: Andrej Peterlin
  3. Lajšta: Tomaž Kranjec
  4. Lajšta: Jaka Kruljec
  5. Lajšta: Dennis Hurwits
  6. Lajšta: Brane Sočak
  7. Lajšta: Jože Skok/Stane Ocepek

 

Zmagovalna skupina (nebeški)

 

  1. Uroš Bregar
  2. Andrej Peterlin
  3. Ivan Juretič
  4. Iztok Mahorič
  5. Marko Faletič
  6. Brane Sočak
  7. Brane Košir/Igor Maver

 

Najkoristnejši igralci

 

  • Skupina nebeških – Brane Sočak
  • Skupina nedolžnih – Dennis Hurwits
  • Skupina zaljubljenih – Jaka Kruljec
  • Skupina zavistnih – Jože Skok/Stane Ocepek

 

Oglejte si tudi