Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Še ena izjemna zima za smučarske skakalce iz SSK Mengeš

Ljubitelji smučarskih skokov si bodo 41. sezono svetovnega pokala zapomnili tudi po tem, da so jo zaradi pandemije novega koronavirusa prekinili in končali še pred velikim finalom na letalnici v Vikersundu. Da je bilo njihovo razočaranje toliko večje, je za konec padlo v vodo še težko pričakovano svetovno prvenstvo v smučarskih poletih v Planici.

Anžetu Lanišku, slovenskemu reprezentantu iz Smučarsko-skakalnega kluba Mengeš, pa bo predčasno končana tekmovalna zima 2019/20 ostala v spominu predvsem po tem, da je bila njegova najboljša na dosedanji športni poti. V skupni razvrstitvi za svetovni pokal je namreč s 543 točkami končal na 15. mestu, potem ko se je prejšnji mesec še trikrat prebil med najboljšo trideseterico. 

Na drugi posamični tekmi v Lahtiju je bil 23-letni Domžalčan deseti, le mesto nižje je nato pristal na prvi preizkušnji v Lillehammerju, kjer si je v drugo priskakal še 23. mesto. Še pred odhodom na prizorišče olimpijskih iger iz leta 1994 pa se je »Žaba«, kakor pravzaprav vsi kličejo Laniška, izkazal na znamenitem Holmenkollnu nad Oslom, kjer je na ekipni preizkušnji prispeval zelo pomemben delež k tretjemu mestu Slovenije.

Še ne 16-letni Taj Ekart iz SSK Mengeš se je od zime poslovil z osmim mestom na tekmi mladincev (do 18 let) za slovenski pokal v Planici, v skupni razvrstitvi pa je v konkurenci do 16 let pristal na četrtem mestu. Med dečki, starimi do 14 let, je Benjamin Bedrač na zadnji tekmi v dolini po Poncami skočil na tretjo stopničko, skupno pa je bil prav tako četrti. 

Nik Bergant Smerajc (do 13 let) in Živa Andrić (do 12 let) sta si v skupnem točkovanju priskakala prvi mesti, Alen Pestotnik (do 12 let) pa je bil drugi. Med najboljšo šesterico sta se prebila še petouvrščeni Jaka Perne (do 11 let) in šestouvrščeni Timo Šimnovec (do 13 let).

V pokalu gorenjske regije sta Nik Bergant Smerajc in Timo Šimnovec v skupnem seštevku med dečki, starimi do 13 let, osvojila prvi dve mesti, Živa Andrić (do 12 let) in Jaka Perne (do 11 let) sta bila prva, Hugo Weigl (do 11 let) tretji, David Vrhovnik (do 12 let) pa peti.

Med karanteno orli(či) iz mengeškega kluba vadijo po posebnem programu trenerja Aleša Selaka, konec marca pa smo člani upravnega odbora SSK Mengeš izpeljali tudi dopisno sejo občnega zbora, na kateri smo se ozrli na opravljeno delo in dosežene uspehe v minulem letu in sprejeli načrt dela za leto 2020. Ostanite zdravi!

 

Besedilo: Š. M.

Foto: Letak, vabilo - SSK MENGEŠ

 

Oglejte si tudi