Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
8°C
PON.
25°C
8°C
Oceni objavo

Prevlada Škrlepov v namiznem hokeju

Ob koncu leta sta bila v Mengšu odigrana dva turnirja za Slovenski pokal v namiznem hokeju. Oba je uspešno organiziral domači klub NHK Mengeš.
Morda je primerjava z brati Prevc in smučarskimi skoki pretirana, pa vendar, na slovenski namiznohokejski sceni trenutno močno prevladujejo Škrlepi. Na dveh turnirjih za Slovenski pokal, ki sta bila novembra in decembra odigrana v Mengšu, so v štirih kategorijah pobrali kar devet od možnih dvanajstih "stopničk". Med posamezniki je obakrat slavil Nejc Škrlep, član NHK Kranj. Na prvem turnirju - Odprtem prvenstvu Mengša,  je v finalu ugnal Anžeta Božiča (NHK Kranj), tretje mesto pa je osvojil Matej Škrlep iz NHK Mengeš.  Na Miklavževem turnirju pa je bil Nejc v finalu boljši od Bernard Škrlepa (NHK Mengeš), ki mu tako tudi v osmem poskusu ni uspelo osvojiti turnirja za Slovenski pokal.
Je pa zato do svoje prve medalje prišel 12-letni Miha Škrlep, ki je v tekmi za tretje mesto premagal Bojana Bartuloviča (oba NHK Mengeš). In ne preseneča, da je Miha z lahkoto upravičil vlogo favorita v kategoriji osnovnošolcev in zmagal na obeh turnirjih. Družbo v finalu mu je delala sestra Mojca, ki je zelo napredovala po rednih obiskih treningov NHK Mengeš. Tretja sta bila Robert Jerič na OP Mengša in Aljaž Kuhar na Miklavževem turnirju. Serija turnirjev za Slovenski pokal se nadaljuje konec januarja v Sevnici.


Besedilo in foto: Bernard Škrlep

Oglejte si tudi