Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Orli(či) iz SSK Mengeš imenitno skočili v novo sezono

Kako zelo uspešna je bila tudi olimpijska zima 2017/18 za Smučarsko-skakalni klub Mengeš, smo se lahko prepričali tudi na nedavni podelitvi priznanj Smučarske zveze Slovenije (SZS) v Kranju, na kateri so varovanci glavnega trenerja Aleša Selaka in njegovega pomočnika Luke Brnota prejeli kopico nagrad za uspehe v pokalu Cockte.

V absolutni konkurenci je Leon Šarc med nordijskimi kombinatorci v skupni razvrstitvi končal na tretjem mestu, med skakalci pa je Taj Ekart med dečki, starimi do 14 let, prejel pokal najboljšega v Sloveniji. Z zlato lovoriko se je okitil tudi Tit Voranc Božič (do 11 let), čigar podvig je v tej kategoriji dopolnil drugouvrščeni Nik Bergant Smerajc, največ točk pa so si v slovenskem pokalu priskakali tudi Živa Andrić (med deklicami do 10 let), Alen Pestotnik (med dečki do 10 let) in Jaka Perne (med cicibani do 9 let).

Zelo vidne vloge so upi iz SSK Mengeš igrali tudi v regijskem pokalu Gorenjske, v katerem so zlate kolajne osvojili Benjamin Bedrač (med dečki do 12 let), Nik Bergant Smerajc (do 11 let), Živa Andrić (do 10 let) in Jaka Perne (do 9 let). Na drugem mestu je pristal Tit Voranc Božič (do 11 let), bronasti odličji pa sta domov odnesla Timo Šimnovec (do 11 let) in Alen Pestotnik (do 10 let).

Selakovi skakalci so imenitno odprli tudi novo sezono na tradicionalnem pokalu občine Zagorje v Kisovcu, kjer je Taj Ekart konec maja premočno zmagal med dečki starimi do 15 let. Na najvišjo stopnico zmagovalnega odra je skočil tudi Nik Bergant Smerajc (do 12 let), ki se mu je v tej kategoriji najbolj približal klubski kolega Tit Voranc Božič, drugi mesti sta osvojila tudi Anja Kukar (med deklicami do 11 let) in Alen Pestotnik (do 11 let), medtem ko je bil Jaka Perne (do 10 let) tretji.

Medtem se je v Celovcu že začela tudi poletna mednarodna turneja štirih skakalnic za pokal Alpe-Jadran, v kateri mengeški orliči lovijo že peto zaporedno skupno zmago v ekipni razvrstitvi. Glede na to, v kako dobri formi so pričakali novo sezono, imajo zares dobre možnosti, da si znova priborijo veliko lovoriko najboljšega kluba v konkurenci ekip iz Avstrije, Italije in Slovenije.

 

Besedilo: Miha Šimnovec

Foto: Goran Andrić

Oglejte si tudi