Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

Olimpijska bakla navdih tudi za mengeške skakalce

Odkar so pristojni v državi sprostili ukrepe proti širjenju novega koronavirusa, smučarski skakalci iz SSK Mengeš spet trenirajo s polno paro in se pripravljajo na prihajajoče preizkušnje. Že v kratkem jih namreč čakajo tekme za državna prvenstva v različnih starostnih kategorijah.


Ravno pravi čas so dobili še dodatno spodbudo, saj so lahko pred dobrim mesecem na slavnostni prireditvi v Mengšu poprijeli za olimpijsko baklo za poletne olimpijske igre v Tokiu ter z njo v družbi svojega vzornika Anžeta Laniška in njegovega sina Ijana Luke odtekli dva kroga po igrišču pri športni dvorani in osnovni šoli. Zagotovo tega dogodka zlepa ne bodo pozabili.


Lanišek je sicer pred tem razkril, da so zdravniki po koncu sezone pri njem odkrili vzrok bolečin v hrbtu, ki so ga pestile pozimi. »Šlo je za zelo kompleksno zadevo – za precejšnjo zakrčenost v kolčnem predelu, od koder se je preneslo na križ,« je pojasnil »Žaba«, ki je bil kljub težavam minulo sezono kot deveti najvišje uvrščeni slovenski skakalec v skupni razvrstitvi za svetovni pokal.


V tem tekmovanju je Anže še posebej navdušil s štirimi uvrstitvami na zmagovalni oder, slovesne razglasitve pa se je udeležil tudi na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Oberstdorfu, kjer se je na srednji skakalnici zavihtel na imenitno tretje mesto.


Visoko oziroma daleč bo meril tudi v novi sezoni, katere veliki vrhunec bodo zimske olimpijske igre v Pekingu. »Na vsako tekmo se odpravim z željo, da bi se na njej odrezal čim bolje, zato poskušam sleherni skok izvesti kar najbolje. Želim si biti namreč najboljši, tisti, za katerim se bodo vsi ozirali. To je moj cilj, h kateremu stremim,« je Lanišek, ki je 20. aprila dopolnil 25 let, razkril, katere cilje zasleduje že od malih nog. Na poti do njih bo šel – kot je večkrat ponovil  korak za korakom in si prizadeval kar najbolje izkoristiti priložnosti, ki se mu bodo ponudile.


Če poznate tudi vi koga, ki si želi skakati, ga le pripeljite v naš center na Zalokah pod Gobavico, pred tem pa pokličite bodisi predsednika kluba Boštjana Ekarta (041/767-397) bodisi trenerja Aleša Selaka (041/750-404), da boste izvedeli vse potrebno glede treningov.


Besedilo: Š. M.

 

Foto: Š. M.

 

Oglejte si tudi