Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
18°C
7°C
Oceni objavo

NK Mengo 28 na Mednarodnem turnirju Umag Trophy 2023

Naši nogometaši ne kažejo svojih veščin zgolj na igriščih po Sloveniji, temveč so uspešni tudi drugod po svetu. Dva vikenda zapored so mengeški grb predstavljali na močnem mednarodnem turnirju, kjer so prisotni svetovno znani klubi, kot so: Barcelona, Milan, Juventus, Crvena zvezda in seveda tudi slovenski najmočnejši klubi, kot so Mura, Maribor, Olimpija, Domžale in drugi.

Med 9. in 12. marcem so se v Umag odpravili igralci iz selekcije U10. V skupinskem delu so se zoperstavili klubom, kot so Istra, srbski Atacante, Golgeter Hajdina in drugi. Glede na rezultate v skupinskem delu so v tekmi za razvrstitev najprej igrali tekmo proti NK Maribor. Vijoličasti so bili boljši z rezultatom 2 : 0. Na zadnji tekmi pa so varovanci trenerja Jermana odigrali tekmo proti sosedom iz Ihana in jih premagali po streljanju enajstmetrovk. 

Med 16. in 19. marcem pa so se v Umag odpravili še fantje iz selekcije U11. V skupinskem delu so zabeležili zmago proti velenjskemu Rudarju in proti sosedom iz Radomelj, remizirali pa so proti NK Maribor Tabor. V skupinskem delu so bili z majhno razliko boljši klubi Mure, Kopra in podružničnega kluba milanskega Interja  Donatello Calcio Udine. S tem so rumeno-črni z malce nesreče zasedli odlično 5. mesto v skupinskem delu. V nadaljevanju so premagali ekipo Golgeter Hajdine, na zadnji tekmi pa v streljanju enajstmetrovk prav tako nesrečno izgubili proti prvoligaški ekipi ND Gorice. Turnir so zaključili na zlati sredini oziroma na 37. mestu v konkurenci med 64 klubi. 

To je bil za naše fante eden prvih večjih mednarodnih turnirjev, zato se v klubu nadejamo prihodnjih udeležb na večjih mednarodnih turnirjih tudi v prihodnosti. Vsekakor so fantje naš klub prikazali v odlični luči, hkrati pa smo prepričani, da bomo z morebitnimi boljšimi pogoji v prihodnosti tudi na takih tekmovanjih beležili najvišja mesta! 

Besedilo in foto: NK Mengo 28

Oglejte si tudi