Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Namiznohokejske novičke

Zadnji turnir iz serije za Slovenski pokal v letu 2019 je bil tradicionalno odigran v Mengšu v organizaciji domačega kluba NHK Mengeš. Na Miklavževem turnirju je nastopilo 26 tekmovalcev, znova pa so prevladovali igralci NHK Kranj, ki so zasedli prva tri mesta v obeh kategorijah, open in osnovnošolci.
Tim Weisseisen je ponovil zmago izpred meseca dni, tokrat je v finalu ugnal klubskega sotekmovalca Bernarda Rjavca, tretje mesto pa je pripadlo Anžetu Božiču (vsi NHK Kranj). Ta trojica trenutno nima konkurence v Sloveniji, na svetovni jakostni lestvici jih loči par točk, zasedajo okrog 150. mesta in so na zadnjih štirih turnirjih kar trikrat vsi trije končali na vrhu.

Od članov NHK Mengeš je bil tokrat najvišje Bernard Škrlep na petem mestu. V letu 2019 žal ni bilo stopničk, smo pa zato toliko bolj zadovoljni z izvedbo tekmovanj in predvsem udeležbo na njih. V povprečju se je turnirjev v Župnijskem domu sv. Mihaela udeležilo 24 tekmovalcev, daleč največ v zadnjih petnajstih letih, odkar se v Sloveniji namizni hokej sploh igra, in to nam daje posebno motivacijo za nadaljnje delovanje kluba. 

Srečno in uspešno v 2020!

 

Besedilo in foto: Bernard Škrlep, NHK Mengeš

Povezave

nhzs

Oglejte si tudi