Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
10°C
NED.
23°C
11°C
Oceni objavo

Zaključek lige v podkvah: ŠD Loka zopet prvoligaš

26. maja je bil v športnem parku sklepno dejanje letošnjega tekmovanja v podkvah-zaključni turnir posameznikov za leto 2016-2017. Letos je v ligi sodelovalo 15 ekip, osem v elitni skupini in sedem v drugi ligi. Tekmovanje se je začelo v mesecu septembru in končalo 15. maja, po dvokrožnem berger sistemu.

Skozi leto so največ prikazali igralci iz ekipe Ribič bara (Vir pri Domžalah), ki so zasluženo osvojili ligo in odnesli prehodni pokal na drugo stran Bistrice, pred presenečenjem letošnje lige Cono-B iz Most, ter še eno Virjansko ekipo Finale Team-om. Iz lige pa je izpadla ekipa Jakove Mete, ki je zadnja tri leta kraljevala v ligi.

  1. Ribič bar
  2. Cona – B
  3. Finale team

Med drugoligaši je suvereno slavila ekipa BK Mengeš, pred ekipo Šd Loka, ki se je z sedmo uvrščeno ekipo iz prve lige Sahara bar, pomerila v kvalifikacijah in jih tudi dobila z rezultatom 4:1 in se uvrstila v Prvo ligo.

Naj igralec je postal član Cone –B Tominec Dominik (84,4% uspešnost), da je letos njegova sezona je tudi dokazal na sklepnem turnirju. Najboljši med drugoligaši pa je postal Bratovž Matjaž (prav tako  po mojem skromnem mnenju eden najboljših igralcev metanja podkev).

Na sklepnem turnirju je sodelovalo 77 igralcev od skupno 123 sodelujočih v ligi.

Najboljši:

  1. Tominec Dominik
  2. Kosirnik Miran
  3. Ceglar Sandi

Besedilo in foto: Matjaž Anžlovar, vodja lige

Oglejte si tudi