Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

MENGŠANI PO NOVE ZMAGE V TUJINO

Sredi oktobra se je 12 tekmovalcev iz domačega kluba Sonkal, pod vodstvom trenerjev Ivana Budimira in Stefana Zarića, udeležilo mednarodnega kickboxing tekmovanja Balkan Open (Tešanj – BiH), pod okriljem olimpijske WAKO organizacije.
Več kot očitno je, da sta minuli dve leti pustili veliko željo po športnem udejstvovanju, saj se je v manjšem mestu severnega dela Bosne in Hercegovine zbralo več kot 440 tekmovalcev iz 81 klubov in 16 držav. 

Mengšani so se odrezali naravnost odlično, saj so osvojili kar 8 zlatih in 7 bronastih medalj ter skupno 4. mesto med vsemi klubi.

David Ficko je s 4 zlatimi medaljami v dveh disciplinah in dveh težnostnih kategorijah osvojil tudi pokal za najuspešnejšega tekmovalca v mladinski kategoriji. 

Kristina Momčilov je v dveh težnostnih kategorijah osvojila dve zlati medalji in pokal za najuspešnejšo tekmovalko v članski konkurenci.

Dejan Zarić se je po daljši tekmovalni odsotnosti preizkusil v elitni disciplini med člani po pravilih K-1, v kategoriji do 81 kg. Po zmagi nad predstavnikom Srbije je kasneje v polfinalu izgubil proti Črnogorcu in tako osvojil 3. mesto

Filip Zupanc je prvič nastopil v ringu in z odlično borbo v kategoriji starejših mladincev v disciplini low kick do 63 kg prišel do brona.

Medalje so osvojili še David Šarkezi, Filip Getov Samardžija, Arnej Plos, Gal Smole in Luka Ficko, ki se je v svojem drugem nastopu nesrečno poškodoval in tako ostal brez nadaljnjih nastopov. 

Čestitke tudi ostalim borcem, ki so obstali v kvalifikacijah, ter posebna pohvala najmlajšima Vitanu Gogiću in Filipu Tomažinu, ki sta prebila led in se prvič preizkusila na tekmovanju 

Besedilo in foto: Sonkal Mengeš

Oglejte si tudi