Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Mengeški skakalci v trajno last prejeli pokal Alpe-Jadran

Kakor so septembra jabolka in drugi sadeži dnevno – še zlasti po nalivih – padala z dreves, so smučarski skakalci iz SSK Mengeš prejšnji mesec skoraj dan za dnem osvajali kolajne na različnih preizkušnjah. Pa začnimo z državnim reprezentantom Anžetom Laniškom, ki se je dvakrat prebil v finale tekme za veliko nagrado Mednarodne smučarske zveze (FIS). To mu je uspelo v Rasnovu, kjer je izvlekel 30. mesto, in zatem v Hinzenbachu, kjer je bil z enajstim mestom najvišje uvrščeni Slovenec.

Med dečki, starimi do 15 let, pa je eden od najboljših slovenskih skakalcev Taj Ekart, kar je dokazal z naslovom državnega podprvaka v Žireh. Za nameček si je priskakal še bronasto kolajno na preizkušnji za pokal Cockte v Kisovcu, odličen tretji pa je bil tudi na državnem prvenstvu mlajših mladincev (do 16 let) v Mislinji.

V konkurenci dečkov, starih do 13 let, se je z bronastim odličjem na regijskem pokalu Cockte v Bohinju izkazal Benjamin Bedrač. Kot po tekočem traku so na zmagovalni oder skakali tudi mengeški upi, stari do 12 let. V Mostecu sta se med najboljšo trojico prebila drugouvrščeni Tit Voranc Božič in Nik Bergant Smerajc, v Bohinju je zmagoslavje slednjega z drugim mestom dopolnil Timo Šimnovec, na Gorenji Savi pa je bil Nik Bergant Smerajc tretji. V Kranju se je slovesne razglasitve udeležila tudi drugouvrščena Živa Andrić (do 11 let), ki je v Žireh opravila z vsemi tekmicami, tam pa je drugo mesto osvojil Alen Pestotnik (do 11 let).

Varovanci trenerjev Aleša Selaka in Luke Brnota so sadove dobrega dela obirali tudi na prireditvi za pokal Alpe-Jadran v Sebenjah pri Tržiču, kjer so na stopničke skočili prvouvrščeni Tit Voranc Božič (do 11 let) in Jaka Perne (do 9 let), drugovrščeni Nik Bergant Smerajc (do 11 let) ter tretjeuvrščena Živa Andrić (do 11 let) in Alen Pestotnik (do 10 let). Vrhunsko pripravljenost so nato mengeški orliči kronali tudi na tekmovanju za alpsko-jadranski pokal v Žirovnici, kjer si je v močnem deževju prvo mesto priskakal Jaka Perne (do 9 let), drugi mesti sta osvojila Nik Bergant Smerajc (do 11 let) in Alen Pestotnik (do 10 let), na tretjem mestu pa je pristal Tit Voranc Božič (do 11 let). Ob tem je treba pripisati, da so mladi mengeški skakalci za četrto zaporedno ekipno zmagoslavje v konkurenci avstrijskih, italijanskih in slovenskih klubov v trajno last prejeli veliki pokal Alpe-Jadran.

 

Besedilo: Miha Šimnovec

Foto: Goran Andrić

 

 

 

Oglejte si tudi