Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Lanišku rumena majica, orliči SSK Mengeš znova najboljši v pokalu Alpe-Jadran

September je le še potrdil, da je SSK Mengeš ta čas eden od najboljših smučarsko-skakalnih klubov v Sloveniji. Naš članski državni reprezentant Anže Lanišek je še naprej blestel v veliki nagradi Mednarodne smučarske zveze (FIS), v kateri si je dvakrat pokoril vso konkurenco v Rusiji in tam slavil svoji sploh prvi zmagi med svetovno elito.

Da se je v skakalnih krogih o 21-letnem Domžalčanu govorilo še nekaj dni po obeh podvigih, s katerima si je izbojeval tudi rumeno majico vodilnega v skupni razvrstitvi poletne različice svetovnega pokala, je poskrbel še zlasti s sijajnim nastopom na srednji skakalnici v Čajkovskem, na kateri je s 109,5 metra kar za šest metrov (!) izboljšal rekord naprave in kljub izjemno dolgemu skoku pristal v telemark. "Vedno so me učili, da se zmaguje s telemarkom v radiusu," je 21-letni Domžalčan razkril filozofijo klubskega trenerja Aleša Selaka, ki je imel prejšnji mesec obilo razlogov za zadovoljstvo tudi zaradi svojih (naj)mlajših izbrancev.

Nadarjeni orliči so namreč mengeškemu klubu že pred sklepnim dejanjem v Celovcu priskakali še četrto zaporedno skupno zmago v pokalu Alpe-Jadran, potem ko so v konkurenci tekmovalcev iz Avstrije, Italije in Slovenije tako v Žirovnici kot v Sebenjah pri Tržiču nanizali po osem stopničk. V Žirovnici so se na najvišje zavihteli Benjamin Bedrač (do 11 let), Nik Bergant Smerajc (do 10 let) in Jaka Perne (do 8 let), druga mesta do osvojili Tit Voranc Božič (do 10 let), Živa Andrić (do 9 let), Alen Pestotnik (do 9 let) in Gal Sedmak (do 7 let), tretji pa je bil Erik Tomažič (do 8 let), v Sebenjah pa so zmage slavili Bedrač, Bergant Smerajc in Sedmak, tik pod vrhom so tekme končali Božič, Andrićeva in Pestotnik, na tretjih mestih pa sta pristala Timo Šimnovec (do 10 let) in Perne.

Podobno kot dežne kaplje, ki so v precejšnji meri zaznamovale letošnji deževni september, so stopničke za SSK Mengeš padale tudi v pokalu Cockte. V njem je bil med dečki, starimi do 14 let, z zmagama v Kisovcu in Mostecu razred zase Taj Ekart, leto mlajši Teo Herbstritt pa je prvemu mestu v Žireh dodal še drugo v Kranju. Ob Poljanski Sori so zmagali še Bedrač (do 12 let), Božič (do 11 let) in Perne (do 9 let), z drugima mestoma sta se izkazala Šimnovec (do 11 let) in Andrićeva (do 11 let), tretji pa je bil Pestotnik, ob Savi pa so bili najboljši Bedrač, Bergant Smerajc in Pestotnik, na drugo mesto sta skočila še Andrićeva in Perne, na tretje mesto pa je skočil Šimnovec. Bedrač se je prejšnji mesec na zmagovalni oder povzpel tudi z drugim mestom na Ljubnem, Bergant Smerajc in Andrićeva pa z zmago in tretjim mestom v Guncljah. Ni veliko manjkalo, pa bi si na članskem državnem prvenstvu v nordijski kombinaciji kolajno priskakal in pritekel tudi Leon Šarc, ki se je moral po tretjem skakalnem dosežku na koncu sprijazniti s četrtim mestom.

Marljivi kot mravljice pa so bili tudi njihovi starši in drugi prizadevni člani SSK Mengeš, ki so na tradicionalnem Mihaelovem sejmu znova pripravili srečelov. Ob tem gre zahvala vsem, ki so z nakupom srečke podprli naš majhen klub z velikim srcem in še večjimi uspehi.

 

Besedilo: Miha Šimnovec

Foto: berkutschi.com

Oglejte si tudi