Logo MojaObčina.si

Mengeš

DANES
2°C
-2°C
JUTRI
2°C
-3°C
4681

Lanišek zmagal v Turčiji, Pungertar postavil smuči v kot

Kdor je imel priložnost spoznati Matjaža Pungertarja, zagotovo ni ostal ravnodušen, ko je dolgoletni član Smučarsko-skakalnega kluba Mengeš kmalu po novem letu sporočil, da končuje svojo športno pot. To je bil šok tudi za klubskega trenerja Aleša Selaka, ki je poskušal še pregovoriti 27-letnega Vrhpoljčana, da bi vztrajal, vendar pa si nekdanji slovenski reprezentant ni več premislil.

»V zadnjem obdobju sem se vrtel v začaranem krogu. Ker nisem več videl luči na koncu predora, sem po temeljitem razmisleku sklenil končati svojo kariero,« je Pungertar razložil, zakaj je po debelih osemnajstih letih treningov in tekem svoje skakalne smuči postavil v kot. Ob tem je izkoristil priložnost in se še javno zahvalil vsem (svojim najbližjim, dekletu Neži, trenerjem z Alešem Selakom na čelu, navijačem SSK Mengeš …), ki so ga podpirali na športni poti. Med svojimi največjimi uspehi je izpostavil zmago med elitno druščino na tekmi za veliko nagrado Mednarodne smučarske zveze (FIS) leta 2013 v Almatiju, v svetovnem pokalu pa se je najvišje zavihtel s šestim mestom v Nižjem Tagilu leta 2014. Več let je bil član slovenske reprezentance, njene barve pa je med drugim branil tudi na svetovnih prvenstvih v nordijskem smučanju v dolini Fiemme 2013 in Falunu 2015. Poslej se bo lahko bolj posvetil svoji življenjski sopotnici Neži, s katero konec marca pričakujeta prvega otroka, med njenim porodniškim dopustom pa bo prevzel njen fotografski posel.

Medtem pa je prvič očka (z Nastjo sta postala ponosna starša sinu) že postal Anže Lanišek, ki si je prejšnji mesec kar sedemkrat priskakal točke za celinski pokal. Najbolj nasmejan je bil v Erzurumu, kjer je opravil z vso konkurenco in tako osmič okusil slast zmage v »2. svetovni ligi«. Na uvodni preizkušnji v Turčiji je bil 21-letni Domžalčan četrti, na tem nehvaležnem položaju je končal tudi drugo tekmo v Saporu, kjer je zasedel še 14. mesto, predtem je bil šesti in osmi v Titisee-Neustadtu, dve točki pa je osvojil tudi v Bischofshofnu. V celinskem pokalu je od članov SSK Mengeš januarja tekmoval tudi nordijski kombinatorec Leon Šarc, ki je najvišje mesto dosegel prav na zadnji preizkušnji v Kuusamu, kjer si je z 29. mestom priskakal in pritekel dve točki. To je bila njegova četrta uvrstitev med trideseterico v tem tekmovanju.

Prve preizkušnje v tej zimi je prejšnji mesec vendarle dočakal tudi podmladek iz SSK Mengeš, ki je že začel pridno zbirati kolajne tudi na snegu. V slovenskem pokalu se je tako Taj Ekart med dečki, starimi do 14 let, izkazal z drugim mestom v Sebenjah pri Tržiču, Benjamin Bedrač (do 12 let) pa je prepričljivo zmagal v Planici. Na tekmovanju pokala gorenjske regije v Žireh pa je bil Bedrač drugi, Živa Andrić (do 10 let) si je priskakala zlato kolajno, tako kot tudi Nik Bergant Smerajc (do 11 let), čigar uspeh je z drugim mestom dopolnil Timo Šimnovec (do 11 let).

 

Besedilo: Miha Šimnovec

Foto:vir: berkutschi.com

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij