Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
8°C
PON.
25°C
8°C
Oceni objavo

Lanišek najboljši Slovenec v Visli in Planici

Smučarski skakalci in skakalka iz SSK Mengeš so tudi prejšnji mesec osvajali kolajne v domala vseh konkurencah. V članski še naprej blesti Anže Lanišek, ki je bil sredi septembra najboljši Slovenec na dvodnevni prireditvi za celinski pokal v Visli. Potem ko se je 24-letni Domžalčan na prvi tekmi izkazal s tretjim mestom, je na drugi unovčil dobro pripravljenost še s šestim mestom. V skupni razvrstitvi tega tekmovanja je osvojil končno tretje mesto, s katerim je slovenskemu zastopstvu izbojeval dodatno kvoto za nastope v uvodnem zimskem ciklusu svetovnega pokala 2020/21.

Vrhunsko formo iz poletja je Lanišek prenesel tudi v jesen, kar je konec minulega meseca potrdil s prepričljivo zmago na preizkušnji za slovenski pokal na veliki skakalnici v Planici. Še pred tem je v tem tekmovanju zasedel tudi četrto mesto v Kranju. V mednarodni konkurenci se je dokazoval tudi 16-letni Taj Ekart, ki si je s 17. in 25. mestom na obeh tekmah v Berchtesgadnu priskakal točke za alpski pokal.

V slovenskem pokalu je med mladinci, starimi do 18 let, v Kranju pristal na četrtem mestu, v Planici pa je bil peti. Zelo uspešno so septembra tekmovali tudi mlajši upi iz SSK Mengeš. Na prireditvi za slovenski pokal v Mostecu sta Benjamin Bedrač (do 15 let) in Nik Bergant Smerajc (do 14 let) slavila zmagi, Timo Šimnovec (do 14 let) pa je doskočil na peto mesto, v Žireh pa sta se slovesne podelitve priznanj udeležila drugouvrščeni Nik Bergant Smerajc in četrtouvrščeni Benjamin Bedrač.

V Žireh so se za točke v slovenskem pokalu potegovali tudi skakalci in skakalke, rojeni v letih 2008 in 2009. Med deklicami, starimi do 13 let, je bila najboljša Živa Andrić, diplomo pa je prejel tudi četrtouvrščeni Hugo Weigl (do 12 let). Na Gorenji Savi si jo je s petim mestom prislužil Erik Tomažič (do 12 let). V Kranju so izpeljali tudi prvo tekmovanje za pokal gorenjske regije, na katerem sta na zmagovalno stopnico skočila Živa.

Andrić in Hugo Weigl, čigar uspeh sta dopolnila drugouvrščeni Erik Tomažič in četrtouvrščeni Jaka Perne. Prav za slovo od meseca se je vnovič izkazal Nik Bergant Smerajc, ki si je v planiških kvalifikacijah zagotovil nastop na igrah OPA v Hinterzartnu. Odlični septembrski nastopi skakalcev iz SSK Mengeš so bili kajpak sijajna napoved oktobrskih državnih prvenstev.

 

Besedilo in foto: Š. M.

 

Oglejte si tudi