DANES
25°C
11°C
JUTRI
25°C
13°C
Oceni objavo

Kadeti jesenski del zaključili z zmago in naslovom

V nedeljo so prvi na igrišče v športnemu parku Domžale stopili kadeti, ki so pred tekmo nosili status favoritov. Tekma proti Ihanu je predstavljala potrditev naslova jesenskih prvakov in zato nismo pričakovali nič drugega kot še zadnjo zmago v tem delu sezone.

Že v 9. minuti je bil uspešen Miha Klopčič po lepi podaji Puca. S prvim golom pa se četa Luke Brumca ni ustavila. Do konca polčasa smo gledali enosmerni promet proti ihanskim vratom, mrežo pa je kadetom uspelo zatresti še enkrat po zadetku Drnovška. 
Med polčasom je trener Brumec opravil eno menjavo, ko je poškodovanega Puca zamenjal Nograšek. Znova smo pričakovali »juriš« proti vratom Ihana, vendar smo gledalci opazovali bledo in zaspano igro obeh moštev. To so izkoristili igralci Ihana, ki so v 60. minuti znižali rezultat na gol razlike. 
Tako se je tekma odprla in nove tri točke so bile pod vprašajem. Kljub nekaj nervoze je našim nogometašem uspelo zadeti še tretji gol, ko je bil znova uspešen Klopčič. Tako je kadetom uspelo pridobiti nove tri točke, zgodovinski naslov jesenskih prvakov v kadetski selekciji je doma – v Mengšu.

Komentar tekme in pogled na jesenski del prvenstva nam je zaupal kapetan Jakob Vid Štruklec (na sliki):

V tekmo smo šli z željo, da zmagamo, kar se je tudi pokazalo v prvem polčasu z vodstvom 2 : 0. Potem je padla koncentracija in prejeli smo gol, vendar naša želja po zmagi se ni ustavila, saj smo kmalu po prejetem golu spet zadeli. S svojo igro sem zadovoljen, vendar je lahko vsakič boljše, kar se tiče igre moje ekipe, pa sem kot vedno zadovoljen, saj se ves čas borimo drug za drugega.
Nad jesenskim delom smo v ekipi vsi presenečeni, hkrati pa zelo zadovoljni, da smo prvi del izpeljali tako, kot je treba. Trenerju Brumcu bi se zahvalil, da nas je v tekme popeljal z željo in borbo. Vemo pa, da nas čaka veliko dela, saj bo za nas vsaka tekma težja. Mislim pa, da bomo skupaj z novimi okrepitvami te tekme odigrali tako, kot je treba.


Kapetan Jakob Vid Štruklec

 

Besedilo: Luka Štruklec

Foto: Arhiv NK Labys Mengo28

Oglejte si tudi