Logo MojaObčina.si

Mengeš

DANES
31°C
18°C
JUTRI
31°C
19°C
Deli
4555

Junak Luka Trtnik - član NTS Mengeš

V Genovi, Italija, je od 11. do 15. oktobra potekalo Evropsko prvenstvo v paraigrah v namiznem tenisu. V 17 članski slovenski reprezentanci je uspešno nastopil Luka Trtnik, ki že 7 let trenira v NTS Mengeš pod vodstvom trenerja Davida Orešnika.

V posamični kategoriji je Luka prepričljivo osvojil zlato medaljo. V finalu je premagal Slovaka Tomasa Vlacha z rezultatom 3 : 0. V tekmovanju dvojic pa sta s srbskim soigralcem Luko Andrašićem v finalu premagala italijansko – slovaški par in osvojila še eno zlato medalje in še enkrat  je zadonela slovenska Zdravljica.

19-letni Luka Trtnik je po osvojitvi dveh medalj povedal: »Ta naslov mi veliko pomeni. Osvojil sem ga z veliko truda. Veliko in kvalitetno smo delali v NTS Mengeš in z reprezentanco«.

»Luka  je nadarjen igralec in velik up slovenskega športa. Je dobra motivacija za vse, ki z njim delajo in se lahko na mednarodnih turnirjih razvije v konkurenčnega igralca«, je bil vesel njegovega uspeha Damjan Lazar, predsednik Zveze športnih invalidov Slovenije.

 

Besedilo: MLAJ

Foto: David Orešnik, arhiv ZSIS

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi