Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Mengeš
JUTRI
23°C
11°C
SOB.
22°C
11°C
Oceni objavo

Anže Lanišek sijajen tretji na svetu!

Za Anžeta Laniška, vrhunskega smučarskega skakalca iz SSK Mengeš, se 53. svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju v Oberstdorfu pravzaprav ne bi moglo začeti lepše. Domžalski rekorder je namreč na uvodni tekmi velikega vrhunca predolimpijske zime 2020/21 navdušil z bronasto kolajno na srednji skakalnici, torej na isti (oziroma medtem malo posodobljeni) napravi, na kateri se je pred skoraj natanko šestnajstimi leti z naslovom svetovnega prvaka ovenčal Rok Benkovič.


Oba je v svetovni vrh popeljal Aleš Selak, dolgoletni trener pri SSK Mengeš, ki je enako močno, kot je bil leta 2005 prepričan o podvigu takrat še ne 19-letnega Kamničana, konec prejšnjega meseca in na začetku tega verjel tudi v Laniška. Ni veliko manjkalo, pa bi se Anže že 24 ur po uspehu na posamični tekmi na 106-metrski skakalnici pod Senčno goro na oder za najboljše zavihtel tudi na preizkušnji mešanih ekip, na kateri je prispeval levji delež k četrtemu mestu Slovenije. »Žaba«, kot se ga je oprijel vzdevek, je bil z naskokom najboljši posameznik tekme.

Boj za najvišja mesta v Oberstdorfu je Lanišek sicer »napovedal« s sijajnimi predstavami v svetovnem pokalu, v katerem je februarja v Klingenthalu poletel do petega in devetega mesta, nakar si je v Zakopanah prislužil aplavz za četrto in drugo mesto. Tako se je še drugič letos v Zakopanah prebil med prvo trojico, skupno pa je bila to že njegova četrta uvrstitev na zmagovalni oder v tej iztekajoči se sezoni, v kateri še ni rekel zadnje besede. Glede na to, kako dobro skače in leti, je pričakovati njegove izvrstne nastope tudi na zadnjih preizkušnjah v Planici.

Nase čedalje bolj opozarja tudi Taj Ekart, ki je na prireditvi za alpski pokal v Ramsauu tretjemu mestu dodal še enajsto, nakar si je z 28. mestom v Oberhofu nove točke priskakal tudi v pokal FIS. Uspešen je bil tudi na domačih tekmah; na pokalu Argete v Kranju je bil tretji, na mladinskem državnem prvenstvu (do 20 let) pa je 16-letni Komendčan skočil na četrto mesto.



Besedilo: Š. M.

Foto: https://www.oberstdorf2021.com/


Če poznate koga, ki bi rad nekoč letel tako kot zdaj Lanišek, pokličite na eno od obeh telefonskih številk, 041/767-397 (Boštjan Ekart) ali 041/750-404 (Aleš Selak), in se dogovorite za prihod na trening. Prisrčno vabljeni!

Oglejte si tudi